Nio ES8 får første nordiske Over-the-air-opdatering

Nio, som inden længe indtager Danmark, er nu klar med første nordiske Over-the-air-opdatering til den elektriske SUV, ES8.

Nio ES8 får første nordiske Over-the-air-opdatering

Nio indtog i slutningen af 2021 Norge med deres elektriske SUV, ES8, og er nu klar med første Over-the-air-opdatering til bilen udenfor Kina.

Nio var et af de første bilmærker der sendte store FOTA-opdateringer (Firmware Over The Air) ud til deres biler, og har indtil videre opdateret deres biler med hele 184 nye funktioner og 382 forbedringer. Det er dog første gang, at Nio sender en opdatering til de nordiske ejere af deres elbiler – og første gang at det sker udenfor hjemlandet. Den 14. januar modtog ejere af Nio ES8 i Norge den første opdatering til bilen, som kom med flere forbedringer.

Læs også: Første indtryk af NIO ES8 – stor, smart og hurtig

Opdateringen gør ES8 bedre i kulden

Der er mange fordele ved OTA-opdateringer, for eksempel at man ikke skal køre bilen til et værksted. OTA-giver mulighed for at opdatere bilerne på mange forskellige måder – for eksempel gav en OTA-opdatering Polestar 2 flere hestekræfter. Men der er også muligheden for at sende specifikke opdateringer ud til regioner, hvor der kan være andre behov. Og det er netop hvad Nio har gjort med første opdatering til Nio ES8 i Norge, som bliver bedre til at håndtere det koldere klima.

Aspen 3.0.5 NO, som den nye opdatering er navngivet, forbedrer brugeroplevelsen om vinteren, herunder manuel batteriopvarmning og forlænget standardvarighed af kabine-forkonditionering. Der er også forbedringer til power assistant, der hjælper brugere med at søge efter opladningsstationer, og til NOMI, der er Nio digitale assistent i bilerne.

NIO ES8
Dette er Nomi, den indbyggede assistent i NIOs biler.

Kommer til Danmark senere i år

Det kinesiske elbilmærke er nu at finde i Norge og Tyskland, men vil i løbet af 2022 ekspandere til Holland, Sverige og Danmark. Nios elbil-indtog til Danmark blev gjort officielt den 20. december 2021. Der er endnu ikke nyt om hvornår og hvordan det kommer til at ske. Men vi forventer det bliver med en Nio konceptbutik i en af landets større byer og med Nio ES8 som første elbil.

Se også: Nyheder om elbiler