Nissan Micra som elbil lanceres i 2024

En billig elbil fra Nissan lanceres i år. Det er den ikoniske Micra, der springer ud som ren elbil, og som forventes at koste under 200.000 kroner.

Nissan Micra som elbil lanceres i 2024

Der er flere mindre elbiler på vej med en lavere pris. I 2024 vil også Nissan præsentere en lille eletrisk Micra, der er baseret på samme platform som den nye Renault 5.

Se også: Alle elbiler fra Nissan

Nissan Micra-elbil koster under 200.000 kroner

Der skal turbo på udviklingen og produktion, hvis bilproducenterne skal kunne klare modstanden fra de store kinesiske mærker. I Europa har Renault kommet godt fra start, hvor vi de har lanceret elbilerne Renault 5 og Twingo, der er nogle af de billigste kommende elbiler.

Netop de nye platforme har Renault fik fanget Nissans interesse, som betaler for at bruge den til deres bud på en elektrisk bybil med en skarp pris. Det er nemlig den ikoniske Micra, der kommer som elbil.

Læs også: Glæd dig til disse 10 billige elbiler

Nissan Micra er bygget på Ampr Small platformen, som ogås Renault 5 bruger. Ligeledes skal Nissan Micra produceres i Europa på Renault-fabrikken i Frankrig.

Prisen på Nissan Micra forventes at blive under 200.000 kroner. Den lanceres i løbet af 2024 og vil være klar til salg i 2025.

Se også: Fremtidige elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Se også: Se priser, test og specifikationer på elbiler

Specifikationer på Nissan Micra

Hvor lang rækkevidde og hvilke andre specifikationer har Nissan Micra? Nissan har endnu ikke løftet sløret for mange informationer om Micra’en. Men eftersom den er baseret på samme platform som Renault 5, er det let at gætte sig til en del af specifikationerne.

Nissan Micra skulle få en rækkevidde på omkring 400 kilometer af et batteri på lidt over 50 kWh. En Micra med mindre batteri forventes også lanceret.

Tager vi udgangspunkt i Renault 5 vil Nissan Micra have en ydeevne på op til 110 kW/150 hk. Dog kan den også blive lanceret i en stærkere Nismo-variant.

Det er Nissan mål, at lanceres hele nye 19 elbiler inden 2030. Som det er lige nu, har Nissan kun elbilerne Ariya og Leaf.

Se også: Specifikationer, billeder og rygter om Nissan Micra

Vi anbefaler:
Disse elbiler gør det bedst i test
De billigste elbiler på vejene
Den bedste og billigste elbilforsikring