Nissan og Honda vil lave software og opladning sammen

Nissan og Honda overvejer strategisk samarbejde, hvor de sammen skal lave software og bygge et opladningsnetværk til elbiler.

Nissan og Honda vil lave software og opladning sammen

De to japanske bilmærker Nissan og Honda mærker begge den ekstreme konkurrence fra kinesiske konkurrenter og overvejer der et tæt samarbejde om elbiler.

Se også: Se priser, test og specifikationer på elbiler

De to japanske bilproducenter er blevet hårdt ramt på salget i Kina, hvor forbrugerne går efter billige, softwaredefinerede elbiler produceret af kinesiske mærker som BYD.

Nissan solgte lidt over 50.000 elbiler på verdensplan i årets første fem måneder, hvilket svarer til 3,5 % af det samlede salg på verdensplan på 1,4 millioner.

Honda solgte 3.190 elbiler i de første tre måneder af 2024, hvilket udgjorde 0,3 % af virksomhedens globale detailsalg på næsten 1 million køretøjer i den periode.

Se også: Disse elbiler gør det bedst i test

Den kommende Honda Saloon

Vil bygge software og ladeinfrastruktur sammen

Mange producenter af elbiler er blevet overraskede over, hvor svært og bekosteligt det er at bygge hurtig, brugervenlig og effektiv software til elbiler, heriblandt også Honda og Nissan.

Derfor overvejer de to bilmærker at hjælpe hinanden med en standardiseret softwareplatform, som skal være med til at holde udgifterne nede.

Nissan og Honda vil også kunne arbejde sammen om at styrke ladeinfrastrukturen for at øge deres konkurrenceevne inden for elbiler.

Se også: Fremtidige elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Et tæt samarbejde om fremtidens elbiler

Men det stopper ikke her. De to bilproducenter har tidligere sagt, at de overvejer at lave både platforme og drivlinjer til elbiler sammen.

Nissan og Honda kan også sammen lave elektriske motorer og indkøbe batterier sammen.

Samarbejde skal sikre, at det bliver billigere og hurtigere for dem at producere elbiler og det vil øge deres konkurrenceevne på det globale marked.

Indtil videre er det dog kun snak og der foreligger ikke noget konkret om samarbejdet mellem Japans anden- og tredjestørste bilproducent.

Se også: De billigste elbiler på vejene

Vi anbefaler:
Den bedste ladeudbyder kan være Looad
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den
Den bedste og billigste elbilforsikring