Nissan på vej med 19 nye elbiler – lille Micra iblandt

Nissan øger nu deres fokus på elbiler og vil inden 2030 tilbyde 27 nye elbiler, hvor 19 er fuldelektriske. Derimellem er en lille elektrisk Nissan Micra.

Nissan på vej med 19 nye elbiler – lille Micra iblandt

Nissan, der lige nu kun har en enkelt helt elektrisk bil i deres sortiment, har planer om at fokusere mere på denne biltype i fremtiden. Nissan har netop annonceret, at de inden 2030 vil tilbyde 19 rene elbiler i forskellige størrelser.

Se også: Nyheder om elbiler

Nissan Ariya er en ganske vellykket elbil, som du snart kan læse en test af her på mobilsiden, men med kun enkelt elbil i produktporteføljen er den japanske bilproducent langtfra på niveau med mange andre bilproducenter. Det skal der dog gøres noget ved, fortæller Nissan nu.

Nissan giver sine elektrificeringsplaner en seriøs opgradering med i alt 27 elektrificerede køretøjer, der skal tilføjes deres udvalg. Ud af disse er 19 køretøjer helt elektriske modeller. Det svarer til en opgradering på 4 elbilmodeller mere end dem, som virksomheden oprindeligt planlagde tilbage i 2021, da de annoncerede “Nissan Ambition 2030”-strategien.

Nissan deler endnu ikke officielle oplysninger om de nye elektriske køretøjer, men vi har allerede nu lidt viden om hvad der er på vej – takket være tidligere rapporter og forskellige teasere.

Se også: Tjek elbilforsikringer

Ny elektrisk Nissan Leaf og lile Micra

Først og fremmest skulle der komme en 3. generation af Nissan Leaf. Her går Nissan væk fra den 5-dørs hatchback og gør den kommende Leaf til en crossover.

Der er også en ny lille elbil fra Nissan, der er ment som en efterfølger til Nissan Micra. Om den vil bære Micra-navnet er endnu uvidst. Den vil være tæt beslægtet med den kommende Renault 5, og de to vil dele størstedelen af komponenterne. Der er derudover også elektriske versioner af Nissan Juke og Nissan Qashqai er også på vej.

Til sidst skulle der komme en ren eludgave af X-Trail på et tidspunkt mellem 2025 og 2027. Derudover er Nissan planlagt andre elbiler, som vi ikke kommer til at se her i Europa, for eksempel en by-elbil til Sydafrika og en anden til Kina.

Se også: Bedste elbil til familien

Overgangen til elbiler sker hurtigere end forventet

Nissan hævder at det større fokus på elbiler ikke blot er på grund af den store interesse for elbiler. Det, der i virkeligheden sker, er resultatet af Nissans fornyede samarbejde med Renault og erkendelsen af, at overgangen til elbiler sker meget hurtigere, end virksomheden havde forudset.

Se også: Sammenlign priser og bedømmelser på elbiler