Nu kan du vælge køretøj i Google Maps på Android

Google får løbende bagt flere ting ind i deres populære navigations- og korttjeneste, Google Maps. Nu får man muligheden for at vælge køretøjs-ikon på Android.

Nu kan du vælge køretøj i Google Maps på Android

En af Googles mest populære apps er Google Maps, som månedligt bruges af over en milliard mennesker om måneden. Det er samtidig en app, som Google har et stort fokus på og jævnligt sender nye funktioner og opdateringer ud til. Bare den seneste måned er der kommet nyt layout til bilnavigation, COVID-19-statistik og et mere detaljeret kort. Og nu kommer der en mindre tilføjelse til Google Maps, som der sikkert er mange Android-brugere der vil benytte sig af.

Nu kan man nemlig skifte køretøjsikonet ud. Angiveligt har dette længe været muligt på iPhone, men er nu også tilgængeligt på Android-telefoner. Google har endnu ikke gjort opmærksom på tilføjelsen, men den findes altså indbygget i seneste udgave af appen med versionsnummer 10.52.2.

Læs også: Google Maps er nu kompatibelt med Apples CarPlay Dashboard

Sådan vælger du køretøjs-ikon på Android

Vil du gerne have et andet ikon end den traditionelle Google Maps-pil, så er det ganske let. Man kan vælge mellem fire forskellige: pilen og tre køretøjer.

Du kan kun få de nye ikoner frem ved navigation. Du trykker på den blå pil, hvorefter ovenstående menu dukker op. Her kan man vælge det ikon man vil bruge til navigation. Ikke en banebrydende tilføjelse, men mon ikke Android-brugere vil sætte pris på den alligevel.

Efter Apple annoncerede deres forbedringer til Apple Maps, har Google tilføjet flere nye ting til Google Maps. Apples tilføjelser til cykelruter og turen i elbilen virker stadig spændende, men mon ikke også Google får noget lignende inden længe.

Læs også: Det nye Apple Maps planlægger ruten i elbil