Nu kommer Apple CarPlay til Polestar og Volvo

Langt om længe kommer Apples CarPlay til Polestar samt de elektriske Volvo'er, der ikke blev født med denne funktionalitet. Se hvordan det ser ud.

Nu kommer Apple CarPlay til Polestar og Volvo

Det har været lovet i noget tid og nu er det endelig lige på trapperne: Polestars og Volvos elektriske biler med Android Automotive får nu Apple CarPlay. Funktionaliteten kommer sammen med andre forbedringer i en softwareopdatering.

Har manglen på Apple CarPlay holdt dig tilbage fra at bestille en Polestar 2 eller en Volvo C40 Recharge? Eller går du bare spændt og venter på at kunne bruge Apple CarPlay i din elbil fra disse producenter? Så er der gode nyheder til dig. Både Polestar og Volvo er lige på trapperne med en softwareopdatering (versoion 2.2), der kommer med netop denne funktionalitet.

Læs også: Polestar 3: Design og rækkevidde afsløret

Det betyder, at elbiler som Polestar 2, Volvo C40 Recharge, Volvo XC40 Recharge snart kan afvikle CarPlay. På Polestars supportside vises opdateringen i skrivende stund, men endnu ikke på Volvos.

Skal man tro Apples seneste udmeldinger, er CarPlay utrolig vigtigt, når der skal købes nu vil. Ifølge Apple vil 79 procent af brugerne have, at en bil skal have CarPlay, før de vil overveje at købe den.

En bruger på Reddit har i går delt billederne herunder, hvor softwareopdateringen er installeret. Her kan man se CarPlay i Polestar 2.

Læs også: Nyheder om Polestar

Virker ikke med det digitale førerdisplay?

Hvordan CarPlay fungerer i Polestar 2 ved vi endnu ikke, men man mister uden tvivl noget funktionalitet, i forhold til at bruge bilens eget infotainmentsystem, Android Automotive. Som for eksempel vejvisning fra Google Maps i det digitale førerdisplay. Her vil man heller ikke kunne se det forventede batteriniveau ved ankomst.

Andre ændringer i softwareopdatering 2.2

Der kommer flere ændringer med denne softwareopdatering, der ser interessante ud. Her er det for eksempel klargørelse til at benytte streamingtjenester på midterkonsollens skærm og mere energieffektiv cruise control.

 • Introduction of Apple CarPlay.
 • Preparation for future video streaming apps.
 • Performance app: acceleration measurement and G-meter for cars with performance software upgrade.
 • Front USB ports opened for external device input (e.g. gaming, music, Apple CarPlay).
 • Cruise control efficiency improvement regardless of One Pedal Drive setting.
 • Improvements to Road Sign Information.
 • Improved accuracy for Google Maps destination state of charge (SoC) value .
 • Improvements to wireless charging for Apple products.
 • Improved efficiency and real-world range.
 • Improved behaviour when switching from Adaptive Cruise Control or Pilot Assist to manual driving.
 • Bug fix for charging timers, incorrect time format rectified.

Læs også: Nyheder om Volvo-elbiler