Polestar 2 får dansktalende Google Assistent

Polestar 2, der er blandt de første biler med Google infotainmentsystem, vil endelig snart kunne forstå og tale dansk. Kommer med ny softwareopdatering.

Polestar 2 får dansktalende Google Assistent

Polestars første rene elbil, Polestar 2, var blandt de første biler på markedet, der var udstyret med Google Automotive (GAS), der er søgegigantens fuldblods infotainmentsystem. Længe har elbilens software dog budt på en engelsktalende digital assistent, men det laver en ny softwareopdatering om på. Nu kommer Google Assistent på dansk nemlig til Polestar 2 – og fremtidige elbiler fra bilmærket.

“Okay Google, tænd for min sædevarme”

Googles Android Automotive er software dybt integreret i bilens funktioner, som samtidig byder på et infotainmentsystem med adgang til apps og tjenester – og ikke mindst den smarte Google Assistent. Med Google Assistent i Android Automotive kan man bede den gøre mange ting. Der er alle de typiske ting som assistenten kan, men derudover kan den også styre funktioner i bilen, som klimaanlæg, sæde- og ratvarme, skifte køreindstillinger og meget andet.

På Polestars rene elbil, Polestar 2, har assistenten dog ikke kunnet forstå dansk – hvilket vi også kommenterede på i vores test af Polestar 2.

Hos Volvo, som ejer Polestar sammen med Geely, er flere biler allerede blevet opdateret med den dansktalende assistent, heriblandt XC40 og C40 Recharge.

Se også: Test af Volvo XC40 Recharge

Men nu er turen endelig også kommet til Polestar 2. På Polestars officielle Facebookside oplyses det, at Polestar 2 snart får en opdatering, der giver mulighed for dansk assistent.

Når opdateringen er installeret, og hvis dansk sprog i forvejen er valgt, vil den dansktalende Google Assistent automatisk blive aktiveret. Hvis dette ikke sker automatisk, kan man gå ind i bilens indstillinger under settings>Google>Google Assistent>Languages og vælge dansk. Skulle dette fejle, foreslår Polestar at man vælger et andet sprog og derefter skifter til dansk igen.

android automotive
Android Automotive som set i Polestar 2.

Den bedst sælgende elbil i Danmark i april

Der er stor interesse for de batteridrevne biler i Danmark, der måned efter måned stjæler markedsandele fra de mere traditionelle brændstofbiler. Tesla og Volkswagen var sidste år de to dominerende elbilmærker, men i år har danskerne fået øjenene op for andre mærker, heriblandt Polestar.

I april oplyser De Danske Bilimportører nemlig, at Polestar 2 var den bedst sælgende elbil. Den blev efterfulgt at andre spændende biler som Skoda Enyaq iV og Ford Mustang Mach-E.

Se også: De seneste nyheder om elbiler