Polestar 3 og Volvo får forbedret Android Automotive

I samarbejde med Qualcomm og Google er Volvo i gang med at bygge deres fremtidige infotainmentsystem til elbiler. Polestar 3 bliver først med det.

Polestar 3 og Volvo får forbedret Android Automotive

Volvo bygger sammen med Google og Qualcomm fremtidens infotainmentsystem til elbiler. Det kommende Android Auto til Volvo og Polestar vil være både smartere og hurtigere.

Volvo Cars er en global bilproducent ejet af kinesiske Geely med hovedkontor i Sverige, som vil være et fuldt elektrisk mærke i 2030. Polestar, som er ejet af Volvo, har gjort store fremskridt i retning af elektrificering og CO2-neutralitet samt gennemsigtighed i bilernes CO2-aftryk. Volvo var de første til at benytte Google Android Automotive-platform til infotainmensystemer, og det samarbejde fortsætter fremover. Og nu skal det have et design- og ydelsesløft.

Volvo har netop afsløret, at de vil benytte nyeste generation af hardware fra Qualcomm og Google i deres kommende elbiler. Volvos infotainmentsystem anvender, som tidligere, Android Automotive som softwareplatformen i deres infotainmentsystem, og vil også bruge nyeste generation af Qualcomms Snapdragon Digital Cockpit, der består af både hardware og software. I sidste ende skulle dette blive et meget hurtigere system med flere funktioner og muligheder.

Læs også: Nye elbiler, der kommer i 2022

Hurtigere og mere responsivt infotainmentsystem

Ved at bruge tredje generation af Qualcomms Snapdragon Digital Cockpit bliver der et langt større kraftoverskud end tidligere, hvilket vil kunne mærkes hele vejen rundt i infotainmentsystemet til fremtidige elbiler fra Volvo og Polestar.

Udover at blive et langt hurtigere infotainmentsystem bliver det også smartere og vil se bedre ud. Qualcomm har delt en kort video, hvor de viser dele af det nye infotainmentsystem frem. Vi kan desværre ikke embedde videoen, men her er screenshots:

Med det kommende infotainmentsystem til Polestar 3 og fremtidige Volvo elbiler kan man derfor forvente et langt hurtigere, mere responsivt og smartere system.

Nuværende biler fra Volvo og Polestar vil blive opdateret med det nye infotainmentsystem, men hardwaren forbliver noget til kommende biler.

Læs også: Disse 10 elbiler scorer bedst i sikkerhedstest

Polestar 3 kommer i 2022

Desværre deler Volvo ikke nyt omkring den kommende Polestar 3. Producenten har dog tidligere meldt ud, at Polestar 3 vil blive sluppet løs i år samt at de også vil bygge modeller i USA til det amerikanske marked. Polestar 3 bliver en premium elektrisk SUV.

Der forventes også en ny elektrisk SUV fra Volvo i år, som angiveligt også skulle få det nye infotainmentsystem fra Qualcomm og Google.

Se også: Nyheder om Polestar