Porsche på vej med ny helt elektrisk SUV

Porsche har annonceret en opdateret køreplan for elbiler, der omfatter en elektrisk SUV fra øverste hylde.

Porsche på vej med ny helt elektrisk SUV

Porsche har netop afholdt en pressekonference, hvor de har præsenteret en opdateret plan for elbiler.

Bilproducenten arbejder blandt andet på en helt ny high-end elektrisk SUV, der vil være den fjerde i virksomhedens opdaterede serie af elbiler, der omfatter en elektrisk Macan til 2024, en elektrisk version af to-sæder-bilen 718 og en nyligt annonceret helt elektrisk version af Cayenne.

Se også: Test af Porsche biler

Porsche næste SUV giver helt ny oplevelse

SUV’en vil blive positioneret som en præstationsmodel over Cayenne og vil være baseret på en ny Porsche-udviklet SSP Sport-platform til elbiler.

Oliver Blume, Porsches bestyrelsesformand, lover, at den nye SUV vil have en “helt ny oplevelse” i interiøret, får automatiserede kørefunktioner, og dens ydre vil have “den typiske Porsche-stil”.

Det er dog stadig meget sparsomt med informationer om Porsches nye el-SUV, men rygterne siger, at det vil være en stor syv-sæders, der ligesom Cayenne vil være attraktiv for dem, der leder efter en ultra-luksus familiebil.

Se også: Find billige elbiler

SUV’er giver stigende overskud

Porsche er begyndt at fokusere målrettet på elektriske SUV’er på grund af det stigende overskud i segmentet, især i USA og Kina, lød det fra Blume på pressekonferencen.

Macan udfylder segmentet for kompakte SUV’er, Cayenne passer til kategorien for mellemstore SUV’er og nu udfylder den nye SUV den høje ende.

Porsche har som mål at over 80 procent af selskabets nye biler skal være fuldt elektriske i 2030. Selskabets eneste helt elektriske bil, der kan købes i dag, er sportssedanen Taycan.

Se også: Billig elbilforsikring