Porsche viser Cayenne som kommende elbil

Porsche Cayenne er på vej som ren elbil. Se de første billeder af prototypen og rygtede specifikationer på Porsche Cayenne Electric.

Porsche viser Cayenne som kommende elbil

Porsche udvider ganske langsomt deres sortiment af helt elektriske biler. Porsche har lanceret en ny Taycan, Macan og Cayenne er undervejs. Nu viser Porsche de første billeder af en prototype, der skal blive den til færdige Cayenne.

Se også: Priser, specifikationer og bedømmelser på populære elbiler

Porsche Cayenne bliver til en elbil

Den største og mest familievenlig bil fra Porsche er nu på vej som elbil. Allerede nu giver Porsche os et smugkig, da de første Cayenne Electric-prototyper kom ud på vejene for at blive testet. Billederne af den kan du se herunder.

Den fjerde generation af Cayenne bliver fuldt elektrisk, meddelte Porsche torsdag. Porsche sagde, at testningen er godt i gang efter at have vist de første camouflerede prototyper frem.

“Cayenne har altid defineret sportsvognen i sit segment,« sagde Porsches administrerende Oliver Blume. Blume tilføjede: “I midten af årtiet vil den fjerde generation sætte standarder i segmentet som en elektrisk SUV.”

Porsche har allerede givet den nuværende Cayenne “en af de mest omfattende produktopgraderinger” i mærkets historie. Men den fjerde generation vil blive “videreudviklet med store teknologiske investeringer.”

Se også: Kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Specifikationer og lancering

Der er ikke mange ting vi ved om den fuldelektriske Cayenne endnu. Vi ved dog, at den vil være bygget på den nye 800V PPE-platform, som også anvendes i den nye Macan. Vi forventer derfor, at de vil bruge mange af de samme komponenter, men der vil sandsynligvis være plads til et større batteri i Cayenne, fordi den er en større bil.

Ud over de karakteristiske køreegenskaber sigter Porsche mod hurtig og stabil opladning, effektivitet og hverdagskørsel i den nye Cayenne-elbil. Godt nok bliver Cayenne nu hel elektrisk, men vil helt frem til 2030 kunne købes i en benzinmodel.

Porsche Cayenne som ren elbil lanceres i 2026. Inden da lanceres en Porsche 718 som elbil – den bliver Porsche første helt elektriske sportsvogn.

Se også: Alle elbiler fra Porsche i Danmark

Skruer ned for elbil-ambitionerne

I 2026 vil Porsche have fire elbilmodeller i sortimentet: Taycan, Macan, 718 (Cayman og Boxster) og Cayenne. Porsche har dog meddelt, at de nu vil skrue ned for udviklingen på elbilfronten, hvor overgangen fra brændstofbiler til elbiler vil tage længere tid end forventet. Dette er en strategi man nu ser hos flere vestlige bilproducenter.

I mellemtiden bruger kinesiske elbilproducenter ekstreme ressourcer på udvikling af teknologi til elbiler og nye modeller. Porsche har dog stadig et brand og en historie, som er svær at slå.

Se også: Se hele udvalget af premium-elbiler i Danmark

Vi anbefaler:
Billigste hjemmeopladning og ladeboks
Find den bedste og billigste forsikring til elbil
Test og anmeldelser af elbiler