Prøv en elbil gratis i to dage

Overvejer du at skifte til elbil? Nu kan du prøve, hvordan det er at køre i elbil, når energiselskabet Andel giver 100 danskere gratis adgang til en elbil i to dage.

Prøv en elbil gratis i to dage

Opdateret:
Alle elbiler blev udlånt på få timer. Andel åbner for en ny pulje af elbiler, som kan bookes fra 30. august, og som vil være tilgængelige fra 10. september.


Er du tilbageholdende over for at skifte til elbil ved tanken om, at elbilen skal oplades enten på farten eller derhjemme? Eller er du i tvivl, om teknologien generelt er moden nok?

Nu vil energiselskabet Andel hjælpe danskerne med at få afklaret eventuelle tvivlsspørgsmål om elbiler. Sammen med Clever, som er datterselskab til Andel, og biludledningsselskabet Europcar vil Andel låne en elbil ud til 100 danskere i to dage.

Det er som udgangspunkt gratis – dog skal der lægges et depositum på 2.500 hos Europcar ved afhentning af elbilen.

Se også: Sammenlign elbiler på pris og kvalitet

Alt for mange tanker stadig fossile brændstoffer

Ifølge Andel skal der sættes skub i den grønne omstilling – blandt andet ved at skifte flere fossildrevne biler ud med de mere miljørigtige elbiler.

”Selv om der bliver solgt elbiler som aldrig før, tanker vi stadig alt for mange af vores biler med fossile brændsler. Det gør vi på trods af, at hele 84 procent af os danskere mener, at vi netop selv har et personligt ansvar for at bidrage til den grønne omstilling,” siger Rikke Trikker, der er kommunikationsdirektør i Andel.

Ifølge Andel er det mest effektive, man som privatperson kan gøre for at reducere CO2-udledningen, at skifte fossilbilen ud med en grøn elbil.

“Derfor vil vi give så mange som muligt en oplevelse af, hvordan det er at køre elbil, og hvor nemt det er blevet at finde ladestandere. Og derfor sætter vi også nogle holdninger i spil nu på tv, i online medier og outdoor-bannere rundt omkring i Danmark. Her er hovedbudskabet, at der ikke er plads til fossilbiler i en grønnere fremtid,” forklarer hun.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Stor interesse for gratis elbiler

De elbiler, som lånes ud, er elbiler som Cupra Born, Renault Scenic E-Tech, Tesla Model 3 og Skoda Enyaq. Der er inkluderet 600 km kørsel og gratis opladning på Clevers ladestandere i perioden.

Desværre lader det til, at alle elbiler allerede er booket, men måske gentager Andel kampagnen, hvis den viser sig at være en succes.

Læs også: Disse elbiler klarer sig Bedst i Test

Privatleasing af elbil uden risiko

Andels kampagne forsøger tydeligvis at nedbryde nogle af de barrierer, der er hos mange danskere ved at skifte fra fossilbil til elbil. Kampagnen er dog lige så meget et reklamefremstød for Andel og Clevers løsninger til de danske elbilister.

Heldigvis behøver du ikke en gratis elbil i to dage for at tage skiftet fra benzin- eller dieselbil til elbil helt uden bekymringer eller nogen risiko. Du kan nemlig privatlease de fleste elbiler på markedet. Her får du nem og billig adgang til de nyeste elbiler på markedet, og med en bindingsperiode på kun et år kan du uden den store risiko gøre dig mere langvarige erfaringer med, hvordan det er at bruge elbil i dagligdagen.

Der sker store teknologiske forandringer og massive prisfald på elbiler, og du kan derfor gardere dig mod pludselige store værditab ved at privatlease din elbil frem for at købe den. Efter et år kan du skifte den leasede elbil ud med en ny og bedre – og måske endda en billigere.

Vi anbefaler:
Kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026
De billigste elbiler på markedet