Renault 5 er lanceret: Specifikationer, billeder og pris

Renault har endelig løftet sløret for deres billigste elbil. Læs om designet, rækkevidde, andre specikationer og forventet pris på Renault 5.

Renault 5 er lanceret: Specifikationer, billeder og pris

Renault 5 er genfødt som elbil med et genkendeligt retro design. Renault har netop præsenteret deres næste model, som er en af deres absolut vigtigste elbiler til dato.

Se også: Priser, bedømmelser og sammenligning af elbiler

Renault 5 er en lille og billig elbil

Renault 5 blev oprindeligt lanceret i 1972, men blev 18 år senere afløst af Clio. Nu er Renault klar med en moderne udgave af den ikoniske bil.

Den nye 5 er Renaults mindste og billigste elbil, og indgår i deres nuværende sortiment med den lille familie-elbil Megane Electric og den nye SUV Scenic Electric.

Renault 5 er en hatchback og elektrisk bybil, der byder på et spændende retro design, ny teknologi og lovende specifikationer. Derudover skulle Renault 5 få en usædvanlig attraktiv pris, hvilket blandet andet skyldes den nye Ampr Small platform.

Renault 5 bliver bygget i Frankrig. Både bil og batteri produceres og samles på Renaults fabrik i Douai, mens blandt andet motoren og reduktionsgearkassen bliver produceret i Cleon.

85 % af Renault 5 er bygget så den kan genanvendes, 19,4 % af bilen er lavet af genanvendte materialer og 100 % af sædematerialet i Techno og Iconic versionerne er lavet af genbrugte plastikflasker.

Se også: Alle elbiler fra Renault på vejene i Danmark

Specifikationer på Renault 5

Den nye Renault 5 er som sagt en lille elbil. Den er 3,92 meter lang, 1,77 meter bred og 1,5 meter høj. Med en længde på 3,92 meter placerer den sig mellem Twingo
(30 cm kortere) og Clio (13 cm længere).

På trods af dens kompakte størrelse, skulle kabinen på grund af akselafstanden på 2,54 meter være overraskende rummelig. Bagagerummet byder på 326 liter.

Der vil kunne vælges mellem to forskellige batteristørrelser på tre motorstørrelser. Det lille batteri er på 40 kWh og giver en rækkevidde på 300 kilometer, mens det store batteri på 52 kWh giver op til 400 kilometer.

Begge batteristørrelser lader med 11 kW AC, mens lynopladning sker ved 80 kW på det lille batteri og 100 kW på det store batteri. 15-80 procent tager cirka 30 minutter.

Der kan vælges mellem en elektrisk motor med 70 kW/95 hk eller 90 kW/120 hk, men der også en Renault 5 Performance, der inkluderer det store batteri og en motor på 110 kW/150 hk. Topmodellen ræser fra 0-100 km/t på 8 sekunder. Topfarten er 150 km/t.

Renault 5 har mulighed for V2G (Vehicle to Grid) og V2L.

Med infotainment fra Google

Ligesom Megane og Scenic kommer 5’eren med OpenR link-systemet, der byder på Googles Android Automotive med indbygget apps og tjenester.

Det betyder, at man kan bruge Google Maps, Google Assistent og der kan hentes mange populære apps i appbutikken. Der er trådløs adgang til både Apple Car Play og Android Auto.

Renault 5 har 10-tommers førerskærm og en infotainmentskærm på samme størrelse.

Renault 5 kommer i farverne blå, grøn, gul, hvid, sort og grå.

Se også: Specifikationer, pris og billeder af Renault 5

Billeder af Renault 5

Se også: Alle kommende elbiler i Danmark i 2024 og 2025

Renault 5 får skarp pris

Hvad kommer Renault 5 til at koste i Danmark? Renault er endnu ikke klar med en dansk pris, men har tidligere meldt en pris på 25.000 euro ud. Vi forventer derfor, at en dansk pris vil lande lige under 200.000 kroner. 180.000 kroner er slet ikke usandsynligt.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Vi anbefaler:
Find den bedste ladeboks til din elbil
Årets elbiler 2024 – se vinderne
Bedste bilforsikring til elbil