Renault bygger fremtidens elbil med Google og Qualcomm

Sammen med selveste Google og Qualcomm satser Renault nu endnu mere på elbiler. Google og Qualcomm skal begge levere software til Renault.

Renault bygger fremtidens elbil med Google og Qualcomm

Renault har i fire år arbejdet samme med Google, der leverer infotainmentsystemet Android Automotive i elbilen Megane Electric. I en pressemeddelelse fortæller Renault, at samarbejdet med Google om Android Automotive fortsætter og samtidig styrkes. I samme ombæring er et partnerskab med chipproducenten Qualcomm opstået, som også skal levere software til Renaults elbiler.

Se også: Test af Renault Megane E-TECH Electric

Endnu mere Android Automotive

Allerede nu har Renault oplevet stor succes med Android Automotive i deres første bil med infotainmentsystemet fra Google. Det er gået så godt, at Renault nu udvider samarbejdet, at Google vil blive den foretrukne cloud-leverandør til den franske bilproducent.

Partnerskabet med Google vil også hjælpe Renault med at fremskynde sin “digitale transformation fra ende til anden, fra bilens design til markedsintroduktion og produktion”. Renaults vision er at lave det de kalder et “softwaredefineret” køretøj ved hjælp af teknologi fra Googles cloud-afdeling.

Ved hjælp af kunstig intelligens planlægger de to virksomheder at skabe en “digital tvilling” af et nyt køretøj. Digitale tvillinger har til formål at efterligne fysiske genstande i virtuelle omgivelser, så de kan testes og overvåges, inden de tages i brug i den virkelige verden.

Aftalen vil hjælpe Renault med at udvikle nye applikationer i og uden for køretøjet, oplyser virksomhederne. Renault vil bruge dataanalyser til at opdage og løse eventuelle fejl i køretøjets funktion og tilpasse brugernes oplevelse til ofte benyttede destinationer, f.eks. ladestationer til elbiler.

“Google vil bidrage til at fremskynde Renault Groups digitale transformation ved at samle vores ekspertise inden for cloud, AI og Android for at skabe en sikker, meget personlig oplevelse, der opfylder kundernes nye forventninger,” siger Sundar Pichai, der er administrerende direktør for Google.

Læs også: Renault, Nissan og Mitsubishi all-in på Android Automotive

Renault Megane E-TECH
Elbilen Renault Megane E-TECH kommer med Android Automotive.

Læs også: Qualcomm Snapdragon Chassis – ny platform til fremtidens biler

Qualcomm og Renault i partnerskab

Derudover indleder Renault og Qualcomm et samarbejde med målet at udvikle en softwareplatform til elbiler. Sammen vil de to virksomheder udvikle en centraliseret platformsarkitektur til softwaredefinerede elbiler. Qualcomm lover også at investere i Renaults nye el- og softwarevirksomhed Ampere.

Den såkaldte SDV-platform har til formål at samle alle køretøjssystemer ét sted. I modsætning til Googles Android Automotive, der fokuserer på infotainment, vil SDV også tage kontrol over hele cockpittet, konnektivitet, telematik, Power Line Communications, sikkerhed, cybersikkerhed og endda avanceret førerassistance (ADAS). Alt vil være baseret på en enkelt Physical Computer Unit (PCU), der er fremstillet af Qualcomm.

Ifølge Renault og Qualcomm vil dette uundgåeligt reducere produktionsomkostningerne og gøre hele oplevelsen i køretøjet mere “strømlinet, centraliseret og medrivende”. Det interessante er, at SDV også vil blive gjort tilgængelig for andre bilproducenter.

Se også: Nyheder om elbiler