Renault Twingo på vej som elbil

Renault har løftet sløret for næste generation af bybilen Twingo, der nu bliver til ren elbil. Renault Twingo Electric får lav pris og bliver billig i drift.

Renault Twingo på vej som elbil

Renault er nu klar til at fremvise den kommende lille Twingo, der lanceres senere som en lille bybil til en skarp pris. Se de første billeder af Renault Twingo her.

Se også: Alle elbiler fra Renault

En af de mindste og billigste elbiler

Vi har netop skrevet, at Renault var på vej med en lille og billig elektrisk bybil, og nu er den altså vist frem. Ganske naturligt får den lille bybil navnet Twingo, som er et bilnavn mange i forvejen kender.

Den nye Renault Twingo, som skal produceres af Ampere, vil benytte en helt nyudviklet platform, hvor der loves ektremt høj effektivitet.

Ampere er Renaults nystartede virksomhed, der udelukkende skal have fokus på elbiler af den prisoverkommelige slags, der skal tage kampen op med primært kinesiske bilproducenter.

Der er store forventninger til Ampere, som forventer at producere 600.000 elbiler inden 2026 og en million inden 2031. Der er allerede flere elbiler på programmet hos Ampere, hvor seks forventes afsløret inden 2030. Den første er den netop afslørede Renault Twingo.

Renault viser nu Twingo frem i en konceptbil, som viser et friskt, men samtidig genkendeligt design. Nedenfor er de første billeder af den.

Se også: Kommende elbiler i Danmark

Hvad bliver prisen på Renault Twingo?

Twingo’en vil være den mindste elbil fra Renault – og også den billigste. En kombination af et 100 procent fokus på elbiler, en ny platform og LFP-batterier skal holde prisen så langt nede som muligt.

Renault afslørede af Twingo-elbilen vil få en pris under 20.000 euro, hvilket direkte omregnet er 150.000 kroner.

Samtidig skulle Twingo’en blive utrolig billig af køre i, da effektiviteten bliver meget høj. Renault afslører et forbrug på 10 kWh per 100 kilometer, hvilket lyder meget imponerende.

Twingo bygges på en ny AmpR Small-platform, der er af den modulære slags og kan bruges til flere forskellige typer biler.

Se også: Stem på Årets elbil 2024

Hvornår kommer Twingo?

Sidder du allerede nu og drømmer om en lille elektrisk Twingo i indkørslen, skal du væbne dig med tålmodighed. Den nye Renault Twingo forventes at gå i produktion i 2025 og de første lander hos kunderne i 2026.

Renault Twingo skal produceres i Europa, forventelig i Slovenien.

Se også: Få laveste pris på elbilforsikring hos if