Rivian R2: Amerikansk SUV kommer til Europa

Den amerikanske elbilproducent Rivian har præsenteret R2 - en mellemstor SUV, der kommer til Europa. Se specifikationer og forventet pris på Rivian R2.

Rivian R2: Amerikansk SUV kommer til Europa

Amerikanske Rivian har løftet sløret for deres mindste og billige elbil til dato – og den kommer til Europa. Her tager vi et kig på billeder, specifikationer og forventet pris på Rivian R2.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Rivian R2 er et alternativ til Model Y

Den nye Rivian R2 er en mellemstor SUV, der vil være et premium-alternativ til nogle af de mest populære elbiler på markedet, heriblandt Model Y.

Indtil nu har Rivian kun haft modellerne R1S og R1T, en stor SUV og en pickup truck, som var bedst velegnede til deres hjemmemarked. Med R2 håber mærket, at blive en meget større global spiller. R2 er mindre og billigere, og passer bedre til det europæiske marked, hvor netop mellemstore SUV’er er de mest solgte.

R2 er baseret på en ny platform, der også ligger til grund for en kommende og endnu mindre Rivian R3, og er en SUV med fem sæder, som har tre motoralternativer fra lanceringen.

Se også: Specifikationer, pris og billeder af Rivian R2

Der vil være mulighed for enkelt-, dobbelt- og tri-motoropsætninger, hvor sidstnævnte kan køre fra 0 til 100 km/t på under 3 sekunder. Hovedkonkurrenten Tesla Model Y klarer den samme sprint på 4,4 sekunder og 3,7 sekunder for Performance-modellen.

Batteristørrelsen er endnu ikke bekræftet, men der vil være to muligheder, hvor den største af de to har en rækkevidde på mere end 480 kilometer.

Opladning fra 10-80 procent skulle være muligt på under 30 minutter.

Se også: De bedste og dyreste elbiler i Danmark

Dansk pris på Rivian R2?

Rivian har en pris i hjemlandet fra 45.000 dollar, hvilket er tæt på 10.000 dollar dyrere end en Tesla. Dog ser Rivian sig selv som en producent af premiumbiler, hvor kvaliteten vægter højere end prisen, end for eksempel hos Tesla.

Man skal derfor også forvente, at en Rivian R2 i Danmark vil være dyrere end en Model Y. Her vil den nærmere være at sammenligne med elektriske SUV’er fra BMW, Mercedes og NIO.

Vi forventer, at Rivian R2 kan få en fra pris cirka 400.000-500.000 kroner.

Rivian har meldt ud, at de kommer til Europa i 2026.

Se også: Nye elbiler i Danmark, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Billeder af Rivian R2

Se også: Bedste ladeboks til hjemmet finder du måske hos Looad

Vi anbefaler:
Stor guide til opladning af elbil hjemme
If er klar med bedste og billigste elbilforsikring
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den