Saphe lancerer Hastighedsassistent til at forbedre trafiksikkerheden

Saphe har introduceret et nyt assistentsystem, der skal hjælpe danskerne med at overholde fartbegrænsningerne. 

Saphe lancerer Hastighedsassistent til at forbedre trafiksikkerheden

I hverdagens travlhed kan der være nogle bilister, der ind i mellem overskrider hastighedsgrænserne. Årsagerne kan være mange: Man overser måske hastighedsskilte, glemmer at kigge på speedometeret, bruger mobiltelefoner eller kører på velkendte ruter, hvor de føler sig trygge og så lige gasser lidt mere op end det er lovligt.

Og det kan få alvorlige følger, for for høje hastigheder bevirker, at risikoen for trafikulykker stiger.

Se også: Test af elbiler

Trafikalarmer med hastighedsassistent

For at løse dette problem har Saphe udviklet et tredelt assistentsystem som en del af deres nye Premium-trafikalarmer: Saphe Drive Mini og Saphe Drive Pro. Dette system har til formål at hjælpe førerne med at bevare fokus på vejen.

Assistentsystemet består af følgende tre ting:

1) Et altid aktivt GPS-styret speedometer, der viser bilens aktuelle hastighed og er mere nøjagtigt end bilens eget speedometer, som har tendens til at vise hastigheder, der er 5-10 procent højere end den faktiske hastighed.

2) Visning af hastighedsgrænser på alle større danske veje, som let kan overses af både bilister og bilens automatiske skilteaflæser, da der generelt er få synlige hastighedsskilte langs de danske veje.

3) Fartassistent, der afgiver en advarsel, når en hastighedsgrænse overskrides.

Se også: Forsikring af elbiler

Høj hastighed dræber

Administrerende direktør og grundlægger Freddy Sørensen forklarer om det nye system, at de ønsker at bilisterne skal blive mere opmærksomme på deres hastighed og ikke blot stole på rutine eller personlige holdninger til hastigheden.

“Faktum er klart: høj hastighed dræber, og det er lige så farligt for andre som for føreren selv. Den hyppige påmindelse om hastighed skal bidrage til at undgå overdreven hastighedsoverskridelse og tilskynde til overholdelse af færdselsreglerne, hvilket fører til større trafiksikkerhed, færre ulykker og reddet liv”.

Han henviser til en nylig undersøgelse fra Rådet for Trafiksikkerhed, der viser, at hver sjette bilist ofte eller lejlighedsvis kører 100 km/t på strækninger med 80 km/t.

Se også: Priser og leasingtilbud på elbiler

Alle nye biler skal have system til at advare om for høje hastigheder

EU har desuden vedtaget en ny lov, som gælder for alle nye bilmodeller. Fra juli 2022 skal de være udstyret med et obligatorisk ISA-sikkerhedssystem (Intelligent Speed Adaption), der advarer føreren, når køretøjet overskrider hastighedsgrænsen på en given strækning.

I Danmark har politiet desuden øget indsatsen ved at skærpe kontrollen og hæve bøderne for hastighedsoverskridelser med 20 procent siden januar 2022.