Se en Tesla blive holdbarhedstestet i kolde Alaska

Tesla har inviteret Youtuberen JerryRigEverything en tur til Alaska, hvor han skal holdbarhedsteste en Model Y. Her kan du se hvordan det gik.

Se en Tesla blive holdbarhedstestet i kolde Alaska

Er du bare en lille smule nørdet omkring mobiltelefoner og gadgets, så kender du helt sikkert Youtuberen JerryRigEverything. Tesla har inviteret ham en tur til Alaska, hvor han har fået mulighed for at holdbarhedsteste en Model Y. Hvordan påvirker de kolde temperaturer den elektriske bil? Se med i videoen herunder.

Se også: Nyheder om elbiler

Zack Nelson, som manden bag JerryRigEverything hedder, nærmer sig de seks millioner abonnenter på Youtube-kanalen, hvor han mishandler og skiller mobiltelefoner ad. Denne gang er det altså ikke en mobiltelefoner det skal handle om, men en Tesla Model Y.

Elektriske køretøjer klarer sig specielt godt under vanskelige vejforhold, takket være den hurtige reaktion fra de elektriske motorer. De af Teslas køretøjer, som er udstyret med Dual Motor, dobbeltmotor, er især gode i sne eller på is takket være firehjulstrækket, der kan skifte drejningsmoment mellem hjulene med mest trækkraft.

I videoen ser man dette blive demonstreret i en Model Y i det virkelig kolde Alaska:

Læs også: Nyt elbil-batteri lover en rækkevidde på 2000 kilometer

Tesla klatrer isglat bakke

De færreste biler ville nok ikke kunne klare denne udfordring: klatre en bakke med 20 procent hældning, helt uden tilløb, og med to hjul på ren is. Men det gør Teslaen altså ret overbevisende. Derefter får Zack mulighed for, at tage Teslaen med en tur på en snedækket terrængående bane, hvor elektriske køretøjs hurtige drejningsmoment testes.

På Model Y har Tesla desuden lavet nogle forbedringer, sammenlignet med Model 3, for bedre at kunne klare det kolde vejr. For eksempel har dørhåndtagene nu mere plads at arbejde på, hvorved islag lettere brydes. Derudover er Model Ys opladningsport opvarmet, hvilket gør den lettere at åbne.

Videoen er meget seværdig, men desværre bliver Tesla Model Y ikke taget med på en rækkevidde-test i det kolde vejr. De kolde temperaturer er hårde ved batterierne, og det kunne være interessant at se hvordan Teslaen påvirkes. Model Y er udstyret med en varmepumpe, hvilket skulle forbedre energiforbruget i koldt vejr.

Læs også: Tesla Model S bliver efter opdatering endnu hurtigere

Sidste opdatering af historien

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald holdt fast i sin interesse i tematikken. 27/5/2020 publicerede redaktionen sagen om Mobilens batteri tager ikke skade af hurtig opladning – Læs videre her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Mobiltelefon..