Shell vil etablere en halv million ladestandere inden 2025

Verdens femte største virksomhed får grønnere strategi. Større satsning på ladestandere skal hjælpe Shell med at blive klimaneutrale.

Shell vil etablere en halv million ladestandere inden 2025

Oliegiganten Shell har præsenteret deres strategi for at opnå klimaneutralitet inden 2050. En af vejene dertil er blandt andet ved at opjustere antallet af ladepunkter for elektriske køretøjer.

Antallet af ladestandere bliver opjusteret fra 60.000 til 500.000 inden 2025. Shell fortæller ikke mere detaljeret om ladepunkterne, så vi ved endnu ikke, hvilke markeder de vil dække, og vi ved heller ikke med hvor mange ladepunkter, det drejer sig om.

Der står dog klart, at visionen er at udvide den vedvarende energiforretning ganske betragteligt. Shells målsætning er at sælge omkring 560 terawatt-timer om året inden 2030, hvilket er dobbelt så meget strøm som i dag.

Læs også: Opladning af elbil: 117 nye ladestandere til storbyerne

Kerneforretningen af stadig konventionelle brændstoffer

Også inden for brint vil virksomheden ekspandere forretningen, hvor de blandt andet vil udvikle integrerede brintknudepunkter – primært til industri og tung transport. Generelt forventes det, at brintforretningen vil generere en tocifret andel af det globale salg i fremtiden.

På trods af de gode intentioner vil Shells kerneforretning – nu og i lang tid fremover – stadig være konventionelle brændstoffer og andre petrokemiske produkter. Kerneforretningen vil, ifølge dem selv, fortsat hjælpe til med “at generere de kontanter og afkast, der er nødvendige for at finansiere aktionærfordelinger, samtidig med at investeringerne i vækstvirksomhederne øges for at fange nye markedsmuligheder.”

Se også: Nyt om elbiler og opladning