Škoda Enyaq iV kåret som årets bedste firmabil

Den fuldelektriske Škoda Enyaq iV er et hit i Danmark, også som firmabil. Nu er elbilen Enyaq iV blevet kåret som åreste firmabil over stærke konkurrenter.

Škoda Enyaq iV kåret som årets bedste firmabil

Blandt de solgte elbiler i Danmark, er Škodas Enyaq iV den mest populære. Enyaq iV er nemlig den mest solgte elbil i Danmark i 2022. Ikke nok med det, er den også kåret som årets bedste firmabil.

Se også: Test af elbiler

Firmabilen skal være elektrisk

Kåringen af Årets Firmabil blev for 17. gang foretaget af Business Danmark og Jyllands-Posten med en jury bestående af otte professionelle firmabilister, en fysioterapeut og to motorjournalister, var spækket med elbiler.

Škoda Enyaq iV mødte hårde konkurrenter som Nissan Ariya, BMW i4, Volkswagen ID.5, Audi Q4 e-tron Sportback, Polestar 2, Kia EV6, Ford Mustang Mach-E, Tesla Model Y, Toyota bZ4X og Volvo C40 Recharge.

Men det blev altså Škodaen, der løb med sejren. Bilmærket har ikke været årets firmabil siden 2014.

Škoda Enyaq iV er bedste firmabil fordi…

Der er flere grunde til, at netop Enyaq iV blev året firmabil, som især point for sine hverdagspraktiske egenskaber. Enyaq iV byder på både lang rækkevidde og hurtig opladning, hvilket gør det let at køre lange ture.

Derudover udmærker Škoda Enyaq iV 80 sig ved sin gode ergonomi og rummelige kabine. Den 13 tommer store touchskærm er kombineret med fysiske knapper til nem betjening af udvalgte funktioner, og der er god plads både ved forsæderne, bagsædet og i bagagerummmet, hvor sidstnævnte rummer hele 585 liter.

”Škoda Enyaq iV er det snusfornuftige valg, som meget godt afspejler en tid med udsigt til recession. Det er ikke en bil, som er flashy, men den er et stykke arbejdsværktøj, hvor man har lagt vægt på det praktiske. Samtidig er det en bil, der ikke bliver så hårdt ramt ved genberegning.” siger Jesper Lyndberg, , som er landechef for Leasingselskabet Alphabet Denmark.

Pris og beskatningsværdi var også en del af vurderingen, hvor Škoda Enyaq iV 80 har en beskatningsværdi fra 389.146 kr. Der bliver også set på den meget omtalte genberegning, hvor firmabilers beskatningsværdi genberegnes efter fire måneder. Hvis der er stor forskel på beskatningsværdi og vejledende pris, eller hvis brugtpriserne for den pågældende model er meget høje, kan det give en større beskatning.

Se også: Nyheder om elbiler