Tre nye elbiler fra Skoda skal lanceres tidligere

Skoda vil have deres tre planlagte elbiler ud på markedet tidligere end det først var planlagt. Med en stor investering skubbes lanceringen flere år frem.

Tre nye elbiler fra Skoda skal lanceres tidligere

Skodas Enyaq-elbil er en ekstremt populær elbil, der er den solgte herhjemme i år. Skoda fornemmer tydeligvis den enorme interesse for deres elbiler og denne biltype generelt, hvorfor de nu satser endnu mere på dem. Egentlig skulle tre nye elbiler fra Skoda lanceres i 2029, men med en stor investering skubbes lanceringen fire år frem.

Tre elbiler fra Skoda på vej

Volkswagen-koncernens Skoda-mærke vil lancere tre nye elektriske modeller inden 2026, fire år tidligere end oprindeligt planlagt, siger Klaus Zellmer, der er administrerende direktør for Skoda.

Den tjekkiske bilproducent vil bruge langt størstedelen af de planlagte investeringer på disse nye modeller, tilføjede han i et interview.

Dette vil bringe andelen af elektriske modeller i sortimentet op på 70 procent inden 2030.

En investering på knap 42 milliarder kroner

For at få de nye elbiler ud på markedet langt tidligere en først planlagt, kræver det en stor investering. Der skal mere præcist spenderes 5,6 mia. euro inden 2026:

“Vi investerer 5,6 milliarder euro inden 2026 i elektromobilitet. Det er ca. 80 procent mere, end vi havde planlagt for et år siden”, tilføjede Zellmer.

Skoda Vision 7S

En stor SUV, crossover og lille elbil på vej

Enyaq er i øjeblikket Skodas eneste fuldelektriske model. Den bruger den samme VW Group MEB-elektriske platform, som ligger til grund for VW ID.4 og ID.5.

I august gav Skoda en forsmag på Vision 7S-konceptet, der er en SUV med syv sæder, der giver et indtryk af den kommende store elbil fra bilmærket.

Zellmer sagde i august, at Skodas to andre nye batteri-elektriske modeller vil være en lille bil og en kompakt crossover.

Den lille elbil vil få en pris på under 25.000 euro og forventes at blive kaldt Elroq. Den vil blive bygget i Spanien sammen med VW ID.2 og Cupra Raval.

Se også: Seneste nyt om elbiler