Volkswagen ID.1 er en elbil på størrelse med en Polo

Volkswagens mindste elbil vil blive lanceret i 2025 og vil være på størrelse med en Polo. Lignende modeller på vej fra Skoda og Cupra.

Volkswagen ID.1 er en elbil på størrelse med en Polo

Der er i dag mange forskellige elbiler på markedet, men små elbiler finder man desværre ikke mange af. Der er dog flere rygter om små elbiler, der er på vej. En af dem er Volkswagens ID.1, der kan ses som en erstatning for den legendariske Polo.

Se også: Volvo på vej med lille elbil i 2023

En mindre og billigere elbil

Har man brug for en mini- eller mikrobil og gerne vil have en ren elbil, er der i dag ikke mange valgmuligheder. Der er dog ingen tvivl om, at dette er noget som bilproducenterne er yderst opmærksomme på.

Iblandt disse er Volkswagen, der i 2025 vil være klar med en lille elbil under navnet ID.1. Denne elbil vil være på størrelse med en Polo. Den kommer sammen med en kompakt crossover kaldet ID.2. Disse elbiler vil blive bygget på en nye variant af MEB-platform, der er tilpasset mindre elbiler.

Ved Munich Motor Show i 2021 afslørede Volkswagen ID.Life-konceptet, hvor vi for første gang fik en smagsprøve på det design, som man kunne forvente sig af ID.1. Et nyt billede fra VW viser dog, at virkelighedens ID.1 bliver en hel del anderledes. Dette ligner mere en ID.3, bare mindre.

VW har allerede afsløret deres planer om at lancere hele 10 nye elbiler inden 2026, inklusive ID.1, ID.2 og en emissionsfri sedan, der blandt andet vil konkurrere med Tesla Model 3 og den helt nye Hyundai Ioniq 6. En SUV-version af den eksisterende ID.3, som vil få et ansigtsløft i 2023.

Volkswagen ID.Life
ID.Life er en konceptbil, der skulle vise os, hvor VW er på vej hen. Men ID.1 vil minde mere om ID.3.

Små elbiler fra Skoda og Cupra

Også Skoda og Cupra vil omkring samme tidspunkt være klar med deres bud på en kompakt elbil, der er bygget på den samme platform som ID.1.

Cupras bliver en hurtig lille sag, som man i konceptmodellen UrbanRebel kan få et indtryk af. Denne drives af en enkelt elmotor kun forhjulene, som producerer 231 hk, hvilket er nok til en 0-100 km/t på 6,9 sekunder. Der hævdes en rækkevidde på over 400 kilometer på en opladning.

Se også: Nyheder om elbiler