Spirii vinder stort offentligt udbud på ladestandere

Spirii er vinder af Danmarks største offentlige udbud af ladepladser til ladestandere, hvor der i Region Hovedstaden skal opsættes over 300

Spirii vinder stort offentligt udbud på ladestandere

I en pressemeddelelse fortæller ladeoperatøren Spirii, at de har vundet Danmarks hidtil største offentlige udbud af ladepladser. Region Hovedstaden vil nemlig opsætte mere end 300 ladestandere på regionens matrikler de næste tre år, og det bliver altså ladeoperatøren Spirii, der skal stå for installation, drift og betalingsløsning af samtlige ladestandere.

Der kommer i disse måneder mange flere elbiler på vejene, hvilket giver travlhed ved ladepladser i landet – specielt i storbyerne. De flere elbiler stiller høje krav til udbuddet af lademuligheder landet over, og der ses derfor massive investeringer i offentlig ladeinfrastruktur hos private og offentlige aktører.

Især hos Region Hovedstaden har man ambitiøse planer om at omstille egne biler til el og samtidig understøtte medarbejders og gæsters behov for opladning med et finmasket ladenetværk på egne matrikler.

“Vores ambition er at skabe de rette rammer for de mange, der vælger en grøn elbil til, ogsikre en pæn fordeling af ladestandere på alle vores matrikler. De nye ladepladser skal både dække patienternes behov og skabe gode opladningsmuligheder for medarbejdere i elbil.For at komme hurtigt i gang starter vi med de matrikler, hvor det kan lade sig gøre her og nu, og så føjer vi løbende til med fokus på der, hvor behovet er størst”, siger projektleder Jesper Lauritsen fra Region Hovedstadens Center for Ejendomme.

Læs også: Opladning af elbil: 117 nye ladestandere til storbyerne

Spirii skal opsætte mere end 300 ladestandere

Det offentlige udbud om opsættelse af de mange ladestandere i Region Hovedstaden blev vundet af Spirii. Her var der fokus på kriterier som en åben for alle brugere med gode bruger- og betalingsløsninger, og en pris for opladning, der holdes så lav som muligt.

“Vi er meget stolte af at have vundet opgaven, som ladepartner til Region Hovedstadens ambitiøse infrastrukturprojekt. Det blåstempler Spiriis åbne platform og løsning som markedets førende til bl.a. puljebiler, medarbejder- og gæsteopladning. Hvis vi skal sikre nem og tryg omstilling til elbiler, spiller store aktører som Region hovedstaden en kæmpe rolle i at sikre opladningsmuligheder og understøtte skiftet fra fossil til elektrisk”, fortæller Tore Harritshøj, administrerende direktør i Spirii.

Ladestanderne skal servicere regionens egne puljebiler, medarbejderbiler og gæster i elbil. De første af de nye ladepladser vil blive etableret de steder hvor strømforsyning allerede er på plads, for at sikre effektiv udrulning. Derefter vil Regionen sikre en fin fordeling på egne matrikler med fokus på de placeringer hvor behovet er størst.

Læs også: LB Forsikring klar med tilbud på ladestander til hjemmet

De første ladestandere kommer i år

De første hundrede standere vil blive sat op i løbet af ultimo 2021. Herefter sættes minimum hundrede op i både 2022 og 2023. Sammenlagt vil det firedoble antallet af standere på regionens matrikler over perioden. Adgang til opladning og betaling bliver med Spirii Go appen, som er gratis at downloade.

Læs også: Nu bliver det lettere at oplade elbilen på farten

Historiens videre kronologi

Vi blev slet ikke færdige med emnet. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 16/9/2021 vinklede vi sagen videre med artiklen om Norlys vil opsætte 300.000 ladestandere i Danmark – Klik her og læs den fulde artikel.. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.