Nu bliver det lettere at oplade elbilen på farten

En ny aftale betyder, at elbiler fremover kan benytte næsten alle offentlige ladestandere, hvilket letter opladningen på farten.

Nu bliver det lettere at oplade elbilen på farten

Det er ikke altid let at finde opladning til elbilen i det offentlige, specielt hvis man skal finde standere fra specifikke udbydere. Det er dog noget en helt ny aftale gerne skulle forbedre. En lang række af operatører, der sammenlagt dækker 96 procent af markedet, har nemlig indgået samarbejde og åbner deres ladestandere for hinanden. Og det skulle betyde, at det bliver meget lettere at få ladet elbilen op i det offentlige rum.

Bag aftalen står AURA Energi, Clever, DTU, E.ON, EVBox, Flexcharge, Ionity, Lidl Danmark, Power Fuel, Sargo, Spirii og ZAPP mobility.

Læs også: Så hurtigt klarer de 12 hurtigste elbiler opladningen

Betal med din sædvanlige app

Det store nyhed er, at man ikke behøver flere tjenester og apps, hvis man skal kunne benytte forskellige ladere i det offentlige rum. Blandt disse udbydere bliver det hele samlet, ikke i én app, men i hver deres app. Dette skulle meget gerne gøre opladningen meget mere simpel.

Kort sagt betyder det, at man fremover vi kunne benytte den app man altid bruger, lige meget hvilken af disse ovenstående udbydere, og åbne for de andre ladestandere i samarbejdet. Man bruger også den samme app til at stoppe opladning og til betaling. Det betyder også, at man fx kan bruge en ladebrik fra E.ON på f.eks. Clevers ladestandere.

Dansk Energi understreger i pressemeddelelsen, at man som kunde altid bør orientere sig om roamingpriser på operatørens hjemmeside.

Se også: Opladning af elbil: 117 nye ladestandere til storbyerne