Stort gennembrud for solid-state batterier med fordobling af kapacitet

Solid-state batterier spiller afgørende rolle for vores tech-produkter i fremtiden, også for elbiler - stort gennembrud giver langt større kapacitet.

Stort gennembrud for solid-state batterier med fordobling af kapacitet

Som de fleste andre tech-selskaber i dag arbejder også Xiaomi med at udvikle solid-state batterier, der kan bruges til mobile enheder og endnu mere vigtigt – til elbiler.

Den kinesiske tech-gigant har efter sigende fået et stort gennembrud og opnået en massiv energitæthed på 1000 Wh/l. Det er mere end dobbelt så høj energitæthed, som de fleste elbiler kan tilbyde i dag.

Den ligger på nuværende tidspunkt omkring 450 Wh/l.

Se også: Bedste forsikring til din elbil

Bedre ydeevne og sikkerhed

Den nye teknologi kan løse mange problemer med moderne litiumbatterier. Udover den bedre energitæthed, klarer solid-state batterier sig også bedre ved lave temperaturer.

Solid-state celler er desuden mere sikre at bruge og at de ikke eksploderer, når der går hul på dem. Der er nemlig ingen flydende elektrolytter i dem.

Ingeniørerne har også forbedret batteriernes modstandskraft ved at give den positive elektrode et lag af fast elektrolytkeramik.

Se også: Sammenlign priser på elbiler

Vil satse voldsomt på elbiler i fremtiden

Som det altid er tilfældet med ny teknologi, er den store udfordring at masseproducere batterierne og gøre dem tilstrækkeligt billige.

Xiaomi har stadig lang vej til det mål. Men hvis de arbejder videre i samme takt, kan vi meget vel inden for de kommende år få en elbil fra Xiaomi med et solid-state batteri.

Selskabet vil investere cirka 70 milliarder kroner i udviklingen af elbiler de kommende år og måske allerede næste år kan selskabets første elbil blive sat til salg.

Se også: Sammenlign elbilernes specifikationer