Tesla sagsøger tidligere medarbejder for at stjæle software

En tidligere softwareingeniør bliver nu sagsøgt at Tesla, som mener han har gemt og stjålet virksomhedens software på hans eget Dropbox-drev.

Tesla sagsøger tidligere medarbejder for at stjæle software

Tesla sagsøger nu en af deres tidligere medarbejdere for angiveligt at stjæle software med vigtige oplysninger. Tesla siger, at softwareingeniøren Alex Khatilov stjal filer fra Teslas interne netværk, som er relateret til deres Warp Drive-software. Det indeholder informationer og software der blev brugt til, at automatisere flere af virksomhedens forretningsprocesser. Tesla hævder , at Khatilov flyttede virksomhedens filer til sin personlige Dropbox-konto, og at han var en af ​​kun få Tesla-medarbejdere, der havde adgang til filerne.

Da Khatilov blev konfronteret af Teslas efterforskere af sagen fortæller han, at han ved en fejl “glemte” at have flyttet filerne til hans personlige Dropbox. Han fortalte New York Post i et interview, at han utilsigtet havde flyttet filerne til Dropbox og havde været uvidende om, at Tesla havde anlagt sag mod ham, indtil avisen kontaktede ham.

Læs også: Tesla sænker priser på Model 3 i Europa

Tesla tøver ikke

Tesla har tidligere ikke tøvet med at sagsøge for, at beskytte sine vigtige data. I december fangede virksomheden en tidligere procestekniker Martin Tripp, der indrømmede at have lækket fortrolige oplysninger til en reporter. I 2019 sagsøgte Tesla selvkørende startup Zoox og beskyldte fire Zoox-medarbejdere, som tidligere havde arbejdet i Tesla, for at have stjålet fortrolige dokumenter. Sagen blev afgjort i april sidste år, hvor Zoox indrømmede, at “visse af dens nye ansættelser fra Tesla” var i besiddelse af Tesla-dokumenter. Og sagen mod Guangzhi Cao, som Tesla beskylder for at stjæle filer relateret til Teslas Autopilot-system, er stadig i gang.

Se også: Nyt om batteridrevne biler og software i biler

Historiens videre kronologi

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. 22/1/2021 blev sagen bragt videre med nyheden om Tesla sænker priser på Model 3 i Europa – Artiklen kan du læse her her. Seneste nyheder om Tesla kan du læse her..