10 gode grunde til at købe en Tesla

Der er mange gode grunde til ikke at købe en Tesla, men der er også lige så mange gode grunde til at gøre det. Læs 10 gode grunde til at købe en Tesla.

10 gode grunde til at købe en Tesla

Er en Tesla det rigtige valg af elbil til dig og familien? Efter at have belyst 10 ulemper og problemer med elbiler fra Tesla tager vi nu et kig på 10 fordele og gode grunde til at købe en Tesla.

Læs også: 10 grunde til ikke at købe en Tesla

Fordele ved at vælge en Tesla

Her på mobilsiden.dk har vi testet 31 elbiler og prøvekørt en lang række af de allernyeste modeller, herunder flere Teslaer. Elbilerne testes i en hel uge, hvor de grundigt bliver gennemgået med lys og lygte og hvor de erstatter vores egne privatbiler.

På den måde finder vi frem til begrænsninger, mangler og irritationsmomenter, der naturligt opstår, når man lever med en bestemt bil. Samtidig finder vi også frem til de ting, som et bilmærke og bilmodel gør godt, og nogle gange bedre end konkurrenterne.

Det hele ender ud i en stor og grundig test af hver elbil, hvor vi bedømmer dem efter 10 kvalitetsparametre.

For selvom der er ulemper og problemer med Teslas elbiler, har de også nogle fordele sammenlignet med deres konkurrenter.

På baggrund af vores oplevelser og erfaringer præsenterer vi nu “10 grunde til at købe en Tesla”. Men hvad er det for nogle ting, der generelt ses som de største fordele, og hvad er det, som Tesla gør godt? Det kan du læse mere om nedenfor.

Se også: Test af elbiler

Skarpe priser

Efter prisnedsættelser på de billigste Tesla-modeller starter priserne nu ved 329.990 kroner. Til den pris får man en Model 3 med 491 kilometer rækkevidde, 283 hestekræfter og med næsten alt udstyr, som Tesla tilbyder. Det samme gælder for Model Y, der har 455 kilometer rækkevidde, 347 hestekræfter og samme udstyr til en startpris på 382.490 kroner.

Lang rækkevidde og høj effektivitet

Køber du Tesla, kan du godt pakke rækkeviddeangsten væk. Teslas elbiler er ekstremt effektive og har generelt en meget lang rækkevidde. Basismodellerne af Model 3 og Model Y har en rækkevidde på 491 og 455 kilometer.

Gennemsnittet for alle basismodellerne af andre mellemklassebiler er til sammenligning kun 355 kilometer. Med et større batteri kører Model 3 og Model Y helt op til 602 og 533 kilometer, hvor gennemsnittet for elbiler i mellemklassen med de største batterier, som de kan købes med, er 434 kilometer.

Derudover er Tesla-elbiler utroligt præcise i deres estimering af rækkevidde.

Supercharger

Når man køber en Tesla, får man helt automatisk adgang til Danmarks største netværk af lynladere: Supercharger-lynladenetværket. En række af Supercharger-stationer er nu åbnet op for alle elbiler, men Tesla-elbiler har adgang til dem alle, og det er samtidig let og ligetil med plug & charge.

Ruteplanlægning med ladestop (Turplanlægger)

Det er ikke kun Teslaer, der kan lave ruteplanlægning med ladestop, men det er uden tvivl dem, der gør det bedst, mest gennemskueligt og fleksibelt. Netop Teslas såkaldte Turplanlægger-funktion er en stor fordel, der gør det lettere og mere bekymringsfrit at køre langt i elbil.

Masser af plads

Teslas elbiler er meget rummelige biler. Man fornemmer hurtigt, at Tesla har stor erfaring med at bygge elbiler, for de har formået at udnytte pladsen optimalt. Kabinen i Teslaer er nogle af de mest rummelige, og de har meget plads til bagage. Model 3 og Model Y er de to elbiler i deres klasse, der tilbyder allermest bagageplads.

For eksempel har Model Y hele 854 liter i bagagerummet, der kan udvides til over 2.000 liter med bagsæderne lagt ned. Dertil er der et 117 liter frunk.

Infotainmentskærm og softwareopdateringer

Tesla har fantastisk flotte infotainmentskærme af høj kvalitet i deres elbiler, hvilket gør en forskel både under kørsel og når man holder stille. Softwaren flot, brugervenlig og hurtig, og der rulles ofte softwareopdateringer ud med nye funktioner og forbedringer. Manglen på Apple CarPlay og Android Auto i Tesla-elbiler er dog meget ærgerlig.

Smarte softwarefunktioner

I forlængelse af forrige afsnit er der alle de smarte og praktiske softwarefunktioner, som man kun finder i Tesla. Det kan være funktioner som Sentry Mode, der videoovervåger din bil og sender besked til mobilen. Eller Dog Mode, hvis hunden er i bilen, spil og videostreaming til at fordrive ventetiden ved opladning – og ikke at forglemme Fart Mode.

Høj sikkerhed

De fleste elbiler får en høj bedømmelse i Euro NCAPs sikkerheds- og crashtest, men Tesla Model Y og Model S har taget første- og andenpladsen i Euro NCAPs rangering af elbiler. De scorer højest, når det gælder sikkerheden for børn, chauffør, passagerer og bløde trafikanter ved kollision samt sikkerhedsfunktioner. Model 3 blev testet i 2019, hvor den også fik topkarakter.

Hurtig levering

Siden Tesla fik gang i produktionen på gigafabrikken i Berlin, har leveringstiden på en ny Tesla været betydeligt kortere og er blandt de korteste på markedet. Nogle elbiler kan man stadig vente et halvt til helt år på – og flere producenter tager slet ikke imod nye bestillinger på visse elbiler. Men en Tesla Model 3, Model X og Model S kan leveres allerede fra maj til juni, mens en Model Y kan leveres fra juli til august.

Meget standardudstyr

Hos Tesla finder man ikke alenlang liste af ekstraudstyr, som man hos nogle andre bilmærker kan købe sig fattig i. I stedet er deres fire bilmodeller nærmest fuldt udstyrede med næsten alt, hvad man kan få brug for. Man kan tilkøbe andre lakfarver, fælge, udvidet autopilot og anhængertræk, men det er så også det.

Se også: Se ifs tilbud på elbilforsikring