Ny Tesla Model 3 på vej – hvad ved vi om den?

Tesla gør gigafabrikken i Shanghai klar til produktion af Project Highland, der er kodenavnet for en ny Model 3. Den nye Model 3 får nyt design og skal være billigere.

Ny Tesla Model 3 på vej – hvad ved vi om den?

Tesla har planer om at lancere i ny Model 3, der skal gå i produktion til september, fortæller kilder til Reuters. Den nye Model 3 går under kodenavnet “Project Highland”, der blandt andet skal byde på et nyt design og ikke mindst en lavere pris. Heri finder du alt vi ved om den kommende Model 3-opgradering.

Men inden Tesla kan gå i gang med at producere den nye Model 3, skal fabrikkerne være klar til det. Kilderne fortæller, at Tesla i første omgang vil gøre produktionslinjen på gigafabrikken i Shanghai klar til det. Senere hen skal andre fabrikker have samme opgradering.

Læs også: Tesla Model Y og Model 3 i vildt prisfald – se nye priser

Nyt design, færre dele og lavere pris

Den originale Tesla Model 3 blev lanceret tilbage i 2017 og har siden da fået opgraderinger, men der er ikke sket meget på elbilen, der har mere eller mindre identisk design. Det har dog også betydet, at Tesla har kunne optimere produktionen af modellen, hvilket i sidste ende har betydet lavere produktionspriser. Tesla går dog og drømmer om en endnu billigere Model 3, der dog kræver ændringer i produktionslinjen.

Fokus hos elbilmærket vil være at reducere antallet af komponenter og kompleksiteten i interiøret. Der vil også blive foretaget ændringer i det ydre og i drivlinjens ydeevne med fokus på produktionseffektivitet.

Se også: Sådan vurderer du vilkår og risiko ved leasing af elbil

En vigtig bil for Tesla

Bortset fra Cybertruck er den nye Model 3 den eneste nye model, som Tesla omrokerer samlebånd til i år. Det tyder altså ikke på, at der er andre lanceringer på trapperne fra Tesla.

Tesla har kun to hovedmodeller globalt set. Model 3 er blevet overhalet i salget af Model Y, og analytikere siger, at den trænger til fornyelse. Godt nok har de seneste prisnedsættelser sat gang i salget hos Tesla, men salget af Model 3 er allerede ved at aftale, fortæller Reuters. Den kommende Model 3 er derfor et enormt vigtigt produkt for producenten.

Der er blevet spottet prototyper den nye Tesla-biler, hvor for- og bagside har været dækket af en presenning. Det har givet anledning til spekulationer om, at Tesla ændrer designet på Model 3 og muligvis tilføjer nye sensorer og andre funktioner.

Udover færre dele, nyt design og lavere pris kunne den nye Model 3 også byde på nyt batteri. Nye batterier kan betyde en længere rækkevidde, men det er endnu blot spekulationer.

Se også: Se Ifs tilbud på elbilforsikring