Efter flere forsinkelser: Tesla Cybertruck går snart i produktion

Efter mange forsinkelser ser det ud til, at Teslas gigantiske Cybertruck-pickup-truck med det futuristiske design snart går i produktion.

Efter flere forsinkelser: Tesla Cybertruck går snart i produktion

Elskere af Teslas kommende pickup-truck, Cybertruck, kan godt begynde at glæde sig. Skal man nemlig tro elbilproducentens egen direktør, Elon Musk, er der nemlig ikke lang tid, til produktionen af Cybertruck omsider kan gå i gang.

”Vi forventer, at produktionen starter engang til sommer, men jeg nedtoner altid produktionsstarten, fordi den altid er meget langsom,” lød det for nylig fra Elon Musk, da selskabets årsregnskab for 2022 blev præsenteret.

Elon Musk har denne gang skruet ned for forventningerne til produktionsstarten, da han tilføjer, at han ikke ”vil lægge for meget vægt på starten af produktionen”. Han henviser til, at den indledende produktion er knap så betydningsfuld som den egentlige masseproduktion, der først går i gang i 2024.

Teslas chefdesigner, Franz von Holzhausen, oplyste tidligere på måneden, at Cybertruck er klar til produktion set ”fra et designperspektiv”. Der er også observeret produktionsudstyr, som er blevet leveret til Teslas fabrik i Texas, hvor den 9.000 ton tunge ”Giga Press”-støbemaskine er ved at blive samlet.

Læs også: Test af elbiler

Kommer næppe til Europa i sin nuværende form

Det er højst usandsynligt, at Cybertruck i sin nuværende form finder vej til de europæiske veje. Først og fremmest fordi Tesla i maj 2022 fjernede muligheden for, at europæere kan forudbestille bilen. Der skulle angiveligt være nok forudbestillinger på Cybertruck til, at Tesla i første omgang kun koncentrerer sig om det nordamerikanske marked.

En medvirkende årsag er formentlig også, at Cybertruck næppe kan blive typegodkendt med sit nuværende design, hvor de skarpe kanter vurderes farlige for bløde trafikanter. Musk har dog tidligere luftet muligheden for at designe en særlig og mindre variant af Cybertruck, som vil overholde de europæiske regler.

Cybertruck har efterhånden været mange år undervejs. Den blev præsenteret første gang tilbage i november 2019. Det var oprindeligt planen, at produktionen skulle starte i slutningen af 2021. I august 2021 udskød Tesla dog produktionen til 2022, og i januar 2022 blev datoen atter rykket til starten af 2023. Det er heller ikke sket, for nu hedder meldingen som bekendt sommeren 2023. Masseproduktionen går dog først i gang i 2024 – hvis planen altså holder denne gang.

Find den bedste elbilforsikring her