Tesla begynder at producere billig Model 2 i 2025

Elon Musk har ambitioner om at sælge svimlende 700 mio. eksemplarer af den kommende 200.000 kroners elbil - Model 2/Redwood - som går i produktion om et års tid.

Tesla begynder at producere billig Model 2 i 2025

Rygter har længe gået på, at Tesla arbejder på en billig elbil, der kan koste helt ned til omkring 200.000 kroner. Nu er der nyt om den hypede prisbasker fra Tesla.

Tesla vil sandsynligvis begynde at producere den ventede billige Tesla Model 2 i løbet af 2025 – her i Europa. Den kommer sandsynligvis ikke til at hedde Model 2, da Elon Musk lader til at være gladere for bogstaver end for tal.

Se også: Teslas udvalg af elbiler i Danmark

Billig Tesla skal produceres i Tyskland

Ifølge Autocar vil det være Teslas kæmpefabrik i Berlin, der som den første får til opgave at producere Model 2. Det sker, fordi mindre og billige biler er langt mere populære i Europa end i USA og Kina.

Når markedet alligevel er størst, kan Tesla spare enorme transportomkostninger ved at producere bilen på Teslas tyske fabrik i stedet for i USA eller Kina. Fabrikken producerer i dag sællerten Model Y i Berlin.

Se også: Specifikationer på Tesla Model 2

Vil sælge 700 mio. eksemplarer af Model 2

Analytikere mener, at Model 2 er en meget vigtig elbil for Tesla. Den billige elbil vil ifølge dem være afgørende for, om Tesla kan forsvare sin position blandt verdens førende elbilproducenter. Der er hårdt brug for en ny succes, efter at Tesla blev slået af førstepladsen i sidste kvartal af 2023 af BYD.

Ud over at tage kampen op imod de kinesiske elbiler er Model 2 også vigtig, fordi forbrugerne i højere grad efterspørger billigere elbiler. Og billigere elbiler begynder vi også så småt at se fra de europæiske producenter i form af Citroën ë-C3 og den kommende Renault 5.

Den kommende elbil er under udvikling under kodenavnet ”Redwood” og beskrives af kilder som en en kompakt crossover. Tesla forventer at producere 10.000 styk af Model 2/Redwood om ugen med produktionsstart i juni 2025.

Der er høje forventninger til, at Model 2 bliver en succes. Tesla selv har endda luftet forventninger om, at der kan blive solgt op til 700 millioner Model 2-biler i løbet af modellens levetid.

Det er et vanvittigt højt tal, når man husker på, at Toyota Corolla ”kun” er solgt i 50 millioner eksemplarer i løbet af de seneste knap 60 år. Men Tesla/Elon Musk har jo heller aldrig været bange for at komme med vilde påstande.

Vi anbefaler:
Test og anmeldelser af nyeste elbiler
Disse elbiler er Bedst i Test
Se hvilke elbiler der kommer i 2024, 2025 og 2026
De billigste elbiler i Danmark
Guide til den bedste forsikring af elbiler