Renault 5 Electric kan blive årets storsællert

Den nye lille Renault 5 E-Tech Electric kan blive året helt store overraskelse. Blot få dage efter lanceringen har mere end 50.000 reserveret den.

Renault 5 Electric kan blive årets storsællert

Er du en af de mange danskere, der har sukket efter en lille billig elbil med lækkert design og fine specifikationer? Så har Renault muligvis ramt helt plet med den nye Renault 5.

Se også: Priser, bedømmelser og sammenligning af elbiler

Renault 5 er bestilt i tusindvis

Den franske bilproducent Renault håber, at de har en vinder på hånden med den kommende elektriske Renault 5 E-Tech Electric. Og det ser da lovende ud, for ifølge bilmærket er der forudbestilt 50.000 blot et par dage efter bilens debut på biludstillingen i Genève.

Den nye kompakte elbil starter ved 25.000 euro, hvor vi gætter på en dansk pris omkring 200.000 kroner. Den retroinspirerede bil, der er bygget i Nordfrankrig, er Renaults seneste bud lille elbil, siden Zoe kom på markedet i 2014.

“Vi har en venteliste på 50.000 personer,” siger Fabrice Cambolive, administrerende direktør for Renault, til Automotive News Europe.

Se også: Alle elbiler fra Renault på vejene i Danmark

Renault 5 bliver bygget i Frankrig. Både bil og batteri produceres og samles på Renaults fabrik i Douai, mens blandt andet motoren og reduktionsgearkassen bliver produceret i Cleon.

85 % af Renault 5 er bygget så den kan genanvendes, 19,4 % af bilen er lavet af genanvendte materialer og 100 % af sædematerialet i Techno og Iconic versionerne er lavet af genbrugte plastikflasker.

Renault 5 E-Tech Electric bliver tilgængelig i tre forskellige elmotorkonfigurationer med en effekt på 70 kW, 90 kW og 110 kW, og dens maksimale batteristørrelse på 52 kWh giver en WLTP-rækkevidde på op til 400 km. Den kan endda trække en trailer med en kapacitet på op til 500 kg.

Renault 5 vil også kunne fås med et mindre batteri på 40 kWh med en rækkevidde på 300 km, men den vil blive lanceret et par måneder senere.

Se også: Specifikationer, pris og billeder af Renault 5

I forhandlinger med Volkswagen

I sidste uge bekræftede Renault, at de er i forhandlinger med Volkswagen om at bygge en lille elbil til det europæiske marked.

Renault planlægger at være en 100 procent elektrisk bilproducent inden 2030.

Se også: Alle kommende elbiler i Danmark i 2024 og 2025

Hvornår kommer Renault 5?

Renault 5 E-Tech Electric forvente at blive sat til salg i maj. Den bliver dog nok ikke en storsællert i Danmark i år. Det skyldes, at Renault 5 først lander herhjemme senere.  Forventningen er, at den kommer til Danmark i foråret 2025.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Vi anbefaler:
Find den bedste ladeboks til din elbil
Årets bedste elbiler 2024 – se vinderne
Få bedste bilforsikring til elbil hos if