Tesla gør klar til at understøtte tredjepartsapps

Masser af apps på vej til elbiler fra Tesla. Informationer om en appbutik og tredjepartsapps dukker op på Teslas egen hjemmeside.

Tesla gør klar til at understøtte tredjepartsapps

Det kunne tyde på, at en appbutik og understøttelse af tredjepartsapps er på vej til Teslas elbiler. Ny indstillinger er blevet set på Teslas hjemmeside med indstillinger for netop tredjepartsapps.

Se også: Specifikationer på alle elbiler

Den længe ventede Tesla App Store?

Tesla er sandsynligvis ved at klargøre en appbutik til tredjepartsapps. Ideen er ikke ny, for Tesla har siden 2012 antydet, og seneste i 2019, at denne tilføjelse var under udvikling. Nu kunne det ligne, at der snart er ved at ske noget.

Nu kan Tesla-ejere med den officielle Tesla-app nemlig finde en ny mulighed gemt under “Sikkerhed”. Der er der en ny knap, der hedder “Manage Third Party Apps”. I skrivende stund er der ikke andet end en tom side, der kan vælges, men det tyder på, at der er noget mere på vej.

Tesla har længe antydet, at de ville inkludere tredjepartsapps i deres biler. På samme tid vil Tesla gerne selv have fuld kontrol over softwaren i deres biler, hvor de aldrig har tilbudt populære platforme som Android Auto og Apple CarPlay.

Derfor kunne det for Tesla give god mening, at tilføje tredjepartsapps gennem et softwareudviklingskit (SDK).

Skal i første omgang give adgang til Superchargere

Tiltaget kommer, efter at Tesla har indgået aftaler med flere bilgiganter, herunder Ford, General Motors, Rivian, Volvo og nu Polestar, som får adgang til Teslas omfattende Supercharger-netværk i USA fra næste år.

Derfor vil elbilejere fra disse mærker sandsynligvis have brug for en Tesla-konto for at bruge de mere end 12.000 Supercharger-steder, der er spredt ud over USA og Canada.

Teslas rejse mod en app-butik har ført til introduktionen af funktioner som Tesla Theater og Tesla Arcade, der er vært for streaming-apps og videospil. Ikke desto mindre samarbejder virksomheden direkte med disse virksomheder om at integrere deres apps og funktioner og bevarer dermed kontrollen over sit digitale økosystem.

Se også: Elbilforsikring – hvad er det?