Tesla Model 3 på vej til at blive bedst sælgende elbil i Europa

Teslas billigste elbil, Model 3, er godt på vej til at blive Europas bedst sælgende elbil. I Danmark ser det dog noget anderledes ud.

Tesla Model 3 på vej til at blive bedst sælgende elbil i Europa

Tesla Model 3 er langt fra markedets billigste elbil, men en af de mest anbefalede – og nu også godt på vej til at blive europæernes foretrukne elbil. Der er nemlig solgt næsten dobbelt så mange Tesla Model 3, som af bilen der ligger på andenpladsen.

Der opleves stor efterspørgsel på elbiler fra Volkswagen, Audi, Skoda, Cupra, Dacia og Renault, men det er altså Teslas Model 3, der ser ud til at blive Europas bedst sælgende elbil. Ifølge JATO Dynamics er der i de første 11 måneder af 2021 blevet solgt hele 113,397 Tesla Model S, hvilket er næsten dobbelt så mange som indehaveren af andenpladsen. På andenpladsen er det Volkswagens ID.3, der er blevet solgt 63,109 styk af. På tredjepladsen er det Renault Zoe, som blev den bedst sælgende elbil i 2020, der i år lægger an til en tredjeplads med 60,551 solgte biler. Der er dog også godt gang i salget i markedets billigste elbil, Dacia Spring, der er blevet udnævnt til årets mest fornuftige bilkøb, men samtidig er kommet i modvind efter skrækkeligt resultat i NCAPs crashtest.

I Europa står elbilerne for 11 procent af det samlede bilsalg i 2021.

Læs også: De mest ventede elbiler i Danmark i 2022

VW ID.4
VW ID.4 er indtil videre den bedst sælgende elbil i Danmark i 2021.

Læs også: Her er de mest populære elbilmærker i hele verden i 2021

Volkswagens elbiler hitter i Danmark

I Danmark må Teslas Model 3 dog nøjes med en tredjeplads, hvor der er blevet solgt knap 1.500 styk i de første 11 måneder af 2021. Tesla bliver overgået af en overvældende popularitet for Volkswagens elbiler, ID.3 og ID.4. På andenpladsen er det den lille elbil ID.3 med 1.630 solgte og på førstepladsen er det den elektriske SUV, ID.4 med hele 2.474 solgte. VW ID.4 er altså uden tvivl den bedst sælgende elbil i Danmark – og mon ikke de holder fast i denne titel når året slutter. Kigger man bort fra drivlinjer er Ford Kuga den bedst sælgende bil i Danmark med 5.247 solgte.

Plug-in hybriderne er stadig populære i Danmark, hvor de indtil videre i 2021 har 22 procent af det samlede bilsalg, mod 13 procent til de rene elbiler og 51 procent til benzinbiler og 14 procent til dieselbiler. De grønne biler vinder indpas, men skiftet til elbilerne er stadig ikke helt let. Elbiler er stadig dyrere end benzin- og dieselbiler, der er bekymringer og rækkevidde og opladningsmuligheder og mange afventer også og holder øje med udviklingen blandt elbilerne, som netop nu har meget fart på.

Se også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde