Tesla Model Y på vej til at blive den mest solgte bil i verden

Under Teslas årlige aktionærmøde kunne den administrerende direktør Elon Musk fortælle, at Model Y er godt på vej til at blive den mest solgte bil i verden.

Tesla Model Y på vej til at blive den mest solgte bil i verden

Der er stor interesse for Teslas seneste SUV, der er en af de mest rummelige familiebiler på markedet i dag. Faktisk går salget så godt af Model Y, at den er godt på vej til at blive den mest solgte bil i verden.

På Teslas årlige aktionærmøde den fortalte administrerende direktør Elon Musk, at virksomheden nu havde produceret mere end 3 millioner køretøjer og dermed øget sin årlige produktionshastighed eksponentielt. Om virksomhedens seneste model, SUV’en Model Y, sagde Musk, at den er på vej til at blive det mest solgte køretøj målt på omsætning i 2022. Fortsætter udviklingen som den gør nu, vil Model Y i  2023 være det mest solgte køretøj målt på antal enheder.

Se også: Nyt om elbiler

Gigafabrikkerne virker ikke på magisk vis

Samtidig kunne Musk fortælle, at der stadig er meget arbejde forude, hvor han bemærkede at deres store gigafabrikker “ikke virker på magisk vis”. Gigafabrikkerne i Berlin og Austin venter stadig på at kunne sætte produktionen i gang. Tesla-chefen nævnte også, hvordan virksomheden sandsynligvis vil være i stand til at annoncere placeringen af en ny Gigafactory-lokation i år. Et godt bud på placeringen for denne er Canada.

Tesla siger, at de planlægger at bygge 10 til 12 Gigafabrikker med en gennemsnitlig produktion på 1-2 millioner enheder pr. fabrik. I øjeblikket har Teslas Fremont-fabrik den højeste produktion i Nordamerika, men sagde samtidig, at Gigafabrikken i Shanghai og dens team er “svært at slå”.

På Teslas årlige aktionærmøde i 2021, der blev afholdt i oktober sidste år, sagde Musk på det tidspunkt, at Model Y “bør blive det bedst sælgende køretøj af enhver art”. Og det er nu altså en milepæl, der forventes at blive nået i 2023 takket være de fire fabrikker:

Vi ser allerede Model Y toppe de globale salgslister, og det er tydeligt, at den elektriske kompakte crossover SUV er svær at slå. Også herhjemme har Model Y længe været blandt de mest solgte elbiler, sammen med Teslas Model 3.

Se også: Test af Tesla Model Y