Tesla på den igen: Må tilbagekalde over 800.000 biler

Tesla må nu tilbage endnu 817.000 biler i USA på grund af en manglende påmindelse om sele. Dette er anden tilbagekaldelse på en uge for Tesla.

Tesla på den igen: Må tilbagekalde over 800.000 biler

Tesla, og deres kvalitetskontrol, er endnu engang kommet i mediernes søgelys. USAs svar på det danske vejdirektorat, National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), skulle have givet besked om en tilbagekaldelse på hele 817,143 Tesla, fordelt på både Model 3, Model Y, Model S og Model X.

Læs også: Teslas Supercharger-netværk åbnes for andre biler i flere lande

En “tilbagekaldelse” i luften

De 817.000 Tesla er i USA blev tilbagekaldt, fordi alarmen for selen muligvis ikke aktiveres, når bilen sættes i gang. Fejlen kan findes i modellerne 2021-2022 Model S og Model X, 2017-2022 Model 3 og 2020-2022 Model Y. Selvom denne manglende notifikationslyd potentielt kan ende i nogle frygtelige ulykker, meddeler Tesla, at de per 31. januar ikke har kendt til nogle ulykker eller skader på grund af denne fejl.

Godt nok kaldes dette af NHTSA en tilbagekaldelse, men Tesla kan angiveligt rette denne fejl med en OTA-opdatering (Over-The-Air). Der er nemlig tale om en softwarefejl, og bilerne skal derfor ikke nødvendigvis tilbage til en forhandler eller værksted. Derudover påvirkes nøjagtigheden af ​​den visuelle sikkerhedsselepåmindelse ikke af denne fejl.

Læs også: Tesla udvider med flere V3 Superchargere i Danmark

Anden tilbagekaldelse på en uge

Det blev til hele to tilbagekaldelser på en uge, hvor der også var problemer med Tesla selvkørende software, FSD. Tirsdag måtte Tesla meddele, at 53.822 køretøjer med Full Self-Driving-software måtte tilbagekaldes. En fejl i FSD-softwaren, som stadig er i beta, betyder, at bilen ikke stopper ved lyskryds, hvilket udgør en sikkerhedsrisiko. Også denne fejl skal rettes via en softwareopdatering.

Teslas administrerende direktør, Elon Musk, har tidligere erkendt, at der har været problemer med kvalitetskontrollen. Her sagde Musk, at Tesla gør fremskridt og nu finder problemer og fejl hurtigere end tidligere, efterhånden som produktionstempoet fortsætter med at tage fart.

Se også: NIO ET5: Tesla Model 3-konkurrent har kurs mod Danmark