Tesla robotaxi: Dette ved vi – og dette forventer vi

Natten til fredag afslører Tesla sit længe ventede robotaxi-projekt med førerløse taxier. Vi samler op på, hvad vi ved om eventet, og hvad vi forventer at se fra Tesla.

Tesla robotaxi: Dette ved vi – og dette forventer vi

Teslas længe ventede robotaxi-event kaldet ”We, Robot” finder sted den 10. oktober klokken 19:00 lokal tid, hvilket er natten til fredag den 11. oktober klokken 04:00 dansk tid.

Vi kigger nærmere på, hvad vi ved om Teslas hypede event, og hvad vi forventer af det.

Se også: Sammenlign elbiler fra Tesla 

Hvad ved vi?

Forud for afsløringen af Teslas ægte selvkørende elbil har Tesla intensivt indsamlet data til sit FSD-system (Fuldt selvkørende egenskaber) særligt omkring studieområdet Warner Bros. Discovery Inc. Studios, hvor Teslas event afholdes.

Denne camouflerede Tesla menes at være baseret på den bil, der oprindeligt skulle have været Tesla Model 2. Foto: Reddit (u/boopitysmopp)

Camouflerede robotaxi-prototyper er blevet set på området samt andre steder, hvor Tesla også indsamler data. Størrelsen på bilen bør vi kunne regne med, men det endelige design er endnu ikke blevet afsløret fuld ud.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Dette forventer vi

Den selvkørende elbil – måske kaldet Cybercab – forventes at blive en lille, topersoners sedan, der er designet til at muliggøre førerløs kørsel. Fokus er ligeledes på at gøre bilen så billig som mulig at producere.

Selv om designet kan ligne en mindre Model 3, vil interiøret sandsynligvis være minimalistisk og kun indeholde en central infotainmentskærm, som de op til to passagerer kan interagere med.

Spekulationer går på, at Teslas robotaxi vil indeholde den nye Hardware 5-pakke til Fuldt selvkørende egenskaber, som også kaldes for ”AI 5”. Hardwarepakken skulle være 10 gange bedre end HW 4.0, hvis man skal tro Elon Musks ord i juni 2024.

Teslas robotaxi-projekt lyder til at blive en stor udfordrer til Uber og Waymo. Vi forventer derfor, at Tesla vil fremvise en ny robotaxi-app, som producenten tidligere har teaset for. Her vil Tesla formentlig også fremvise den helt nye rejseoplevelse, som passagerer kan opleve via app og den førerløse bil.

Gæster til arrangementet vil formentlig få mulighed for at opleve Teslas robotaxi på egen hånd ved at bestille en førerløs bil, som ankommer til ens lokation og transporter en fra A til B.

Det er også muligt, at Tesla fremviser nye teknologier såsom trådløs opladning af elbiler, som er blevet antydet gennem Tesla-patenter.

Samlet set forventes begivenheden at give indsigt i Teslas vision for fremtiden for autonom transport og give et glimt af deres kommende robotaxi-netværk.

Vi forventer ikke, at Tesla afslører nogle nye elbiler eller varianter af eksisterende elbiler, som kan købes af privatpersoner. Det er samtidig også tvivlsomt, om robotaxi-projektet bliver tilgængeligt uden for USA til en start.

Vi anbefaler:
Disse elbiler er Bedst i Test
Kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026
Hvad koster den billigste elbil i Danmark?