Tesla skal dele Supercharger-ladestationer med andre bilproducenter

I Tyskland ønskes det, at Tesla skal dele deres Supercharger-ladestationer med andre bilproducenter. Tysklands transportminister og Tesla er i snak.

Tesla skal dele Supercharger-ladestationer med andre bilproducenter

Med et stort netværk af Supercharger-ladestationer er Tesla blevet en meget interessant allieret for den Tysklands el-bilnetværk, mener transportminister Andreas Scheuer. Derfor ønsker Scheuer at Tesla åbner op og lader andre bilproducenter benytte Teslas ladestationer, hvilket de lige nu er i samtaler om. Men gratis bliver det nok ikke.

Læs også: Tesla lancerer 2021-modeller af Model S og Model X

Manglende opladningsinfrastruktur er fortsat en af ​​de største faktorer, der bremser udviklingen af elbiler på vejene. Og disse samtaler med Tesla er et tegn på, at myndighederne begynder at tænke alvorligt over hvad der bremser udviklingen og gøre noget ved dem.

Teslas Supercharger-netværk er et af de mest omfattende netværk til opladning af elbiler i dag og driver mere end 1.000 ladesteder i Tyskland alene. Der er over 25.000 individuelle opladningsbåse på over 2.700 supercharger-stationer over hele verden, hvor Nordamerika tegner sig for ca. halvdelen. Og det vil være en kæmpe fordel, hvis andre elbiler end Teslas, kunne oplade på disse stationer. Og det tyder på, at det kommer til at ske:

“Der er et par tekniske problemer, der skal løses, men jeg forventer, at vi kommer til en beslutning,” siger transportminister Andreas Scheuer.

Kommer Tesla og Tyskland til enighed omkring dette, så kunne man forvente, at noget lignende ville ske i Danmark. Man kan dog forvente, at det ikke er noget Tesla vil gøre gratis.

Læs også: Apple hyrer tidligere BMW-direktør til selvkørende bilprojekt

Supercharger-netværket udvides

Mens forhandlinger er i gang, så fortsætter Tesla med at udvide deres netværk af Supercharger-ladestationer over hele verden, også i Danmark, hvor nye 250kW-ladestationer og servicestationer er godt på vej.

Og netværket vokser hurtigt. Ifølge et tweet fra Teslas administrerende direktør, Elon Musk, er en “massiv stigning i antallet af Supercharger-netværket i gang.”

Musk har tidligere udtalt, at han ingen problemer har med, at andre bilmærker skal oplades på Tesla ladestationer.

Læs også: Nej, du skal ikke selv opsætte din ladestander

Redaktionen har dækket den videre fortælling

Det tog ikke lang tid, temaet taget i betragtning, inden der kom nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. 18/6/2021 fik historien nye ben at gå på med historien Tesla opgraderer i Danmark med servicecenter og lynladere – Artiklen kan du læse her her. Se også seneste nyt om temaet her..