Tesla skuffer med lavere indtjening og aktien falder

Tesla solgte masser af biler i seneste kvartal, men til lavere priser end normalt og det gik udover profitten - aktien får et godt i nødden.

Tesla skuffer med lavere indtjening og aktien falder

Tesla har præsenteret deres seneste kvartalsregnskab, og det viser en lavere indtjening og omsætning end forventet af analytikerne. Dette har resulteret i en nedgang på 3,3 procent i Tesla-aktien.

Selvom Tesla fastholder deres mål om at levere 1,8 millioner biler i 2023 og angiver, at de forventer at være foran deres vækstmål på 50 procent over de kommende år, er markedet skuffet over de seneste tal.

Se også: Billig elbilforsikring

Markant fald i overskuddet

Ifølge Bloomberg News forventede analytikerne en omsætning på 23,35 milliarder dollars, men Tesla præsterede en omsætning på 23,33 milliarder dollars i det seneste kvartal.

Tesla producerede 440.808 biler i første kvartal af 2023 og leverede 422.875 biler i samme periode. Den justerede indtjening per aktie lå på 0,85 dollar, hvilket var lavere end estimatet på 0,86 dollar.

En anden nøgleindikator, bruttomarginen, der er særligt interessant efter Teslas prisnedsættelser i slutningen af 2022, endte på 19,3 procent, hvilket var under de forventede 21,2 procent og betydeligt lavere end de 29,1 procent fra samme periode året før.

Se også: Sammenlign kvalitet på elbiler

Vil sænke omkostninger på produktionen

I lyset af de skuffende tal har Tesla også annonceret, at de vil fokusere på at sænke omkostningerne ved bilerne ved at effektivisere produktionen. Dette er i tråd med deres tidligere udmeldinger om at øge leverancerne med 50 procent om året over en flerårig periode, men med en forventet vækst på 37 procent i 2023.

Selvom Tesla stadig insisterer på at være foran deres vækstmål, er investorerne bekymrede over de seneste tal og den lavere indtjening.

Det er værd at bemærke, at Tesla stadig er en af de førende spillere på markedet for elbiler, og de har været toneangivende i branchen med deres innovative teknologier og ambitioner om at fremme en grønnere transportsektor.

Dog står de også over for øget konkurrence fra andre bilproducenter, der også satser på elbiler, samt udfordringer med leveringskæden og stigende råvarepriser.

Se også: SUV elbil Bedst i Test