Tesla udvider med flere V3 Superchargere i Danmark

Tesla vil udvide deres netværk af de hurtigste ladestationer i Danmark. Allerede i løbet af foråret skal der åbnes 6 nye V3 Supercharger-stationer.

Tesla udvider med flere V3 Superchargere i Danmark

I løbet af 2022 vil Tesla udvide med flere Supercharger-ladestationer i Danmark. En eksisterende station skal udbygges med nyeste V3 Supercharger med en ladeeffekt på 250kW og seks nye ladestationer skal rejses i foråret.

Tesla har lige nu 12 Supercharger-stationer, som er geografisk fordelt over hele landet, og næsten 200 ladestandere på hoteller, restauranter og ved indkøbscentre. Udbyggelsen af Tesla ladenetværk vil give yderligere 128 nye opladere i Danmark.

Læs også: Her kommer der nye Tesla Superchargere i Danmark

Flere V3 Superchargere i Danmark

Ekspansionen af Supercharger-netværket i Danmark vil ske med Teslas nyeste lynopladere. Tredje generation af Superchargers, de såkaldte V3, har en effekt på op til 250 kilowatt, hvilket indebærer endnu kortere ladetid når man er på langfart i en Tesla. En Model 3 Long Range kan lade op til 275 kilometer rækkevidde på 15 minutter på en V3 Supercharger.

V3 er en komplet ny arkitektur med teknologi, med en maksimal effekt på 250kW og direkte levering af strøm – som gør op med deling af strøm – er V3 optimeret for større volume og endnu hurtigere opladningstider. Fra og med nu installerer Tesla udelukkende den nye V3 Supercharging teknologi på alle nye stationer i Danmark og resten af Europa, som en tilføjelse til det allerede udbredte og hurtige V2 netværk.

Alle Model 3 og Model Y er udstyret med CCS-kontakt. Model S og Model X ejere der bruger en CCS adapter vil få glæde af at V3 ikke deler strøm ved ca. samme effekt som på V2 Superchargers. Adapteren er standardudstyr i alle Model S og Model X der er produceret fra og med maj 2019. Ældre Model S og Model X kan opgraderes til CCS for en overkommelig omkostning.

Se også: Her er de mest populære elbilmærker i hele verden i 2021

Tesla supercharger
Første nye Supercharger-station bygges i Odense.

Skal lette rejsen fra Aarhus til København

De kommende Superchargere vil øge udbuddet i Danmark med 50 procent.En af de nye ladestationer åbner i Odense, hvor 6 nye V3-ladere vil være til rådighed. Den nye Supercharger-station skal lette rejser mellem Århus og København på motorvejen som et godt supplement til Superchargers på strækningen tværs over landsdelene.

Det er den første af de 6 nye Supercharger-stationer med V3-teknologi som er på tegnebrættet for de kommende seks måneder. Teslas danske netværk har allerede leveret mere end 150 millioner Supercharger kilometer til ejere siden den første station åbnede i 2014.

Se også: Nyheder om elbiler