Teslas selvkørende bil kører fra San Francisco til LA

Teslas Full Self-Driving beta klarede næsten helt selv en biltur på godt sekshundrede kilometer - der er dog lidt arbejde at gøre endnu.

Der kan stadig gå en rum tid, inden helt selvkørende biler bliver standard. Tesla gør, hvad de kan for, at udviklingen fortsætter. Dette ved vi takket være Whole Mars Catalog, der for nylig delte en video på YouTube, hvor de tester Teslas Full Self-Driving betafunktion.

Teslas Full Self-Driving beta kører lang tur næsten helt selv

Det viser sig, at Teslas Full Self-Driving beta klarede turen med ret god succes. I testen anvendte de en Model 3 med FSD betafunktionen og kørte stort set uden problemer fra San Francisco til Los Angeles. Det er en tur på godt 600 kilometer.

Køreturen ville have været helt perfekt og uden menneskelig indblanding, men da bilen kom til Los Angeles, måtte en person overtage rattet for at undvige skrammel på vejbanen. Derudover kørte betaen faktisk perfekt.

Det skal dog nævnes, at Whole Mars Catalog kun overtog kørslen, fordi de følte, at bilen ikke selv kunne undvige det, der lå på vejbanen. Det er altså muligt, at bilen rent faktisk havde klaret det, men det kan være farligt at eksperimentere med den slags på offentlige veje.

Der var også tilfælde af uregelmæssig adfærd fra bilens side ved San Franciscos Street Market, men det viser bare, at der stadig er arbejde tilbage at gøre, inden funktionen er helt klar.

Se også: Find de bedste opkoblede produkter

Stadig en del arbejde at gøre med selvkørende biler

Tesla er ikke det eneste selskab, der arbejder på at kunne præsentere helt selvkørende funktioner til sine biler, men som sagt er der stadig en del tests, der skal gøres, så bilerne kan klare alle de situationer, de skal kunne klare i den virkelige verden.

At denne test gik så godt, er dog et signal om, at det går den rigtige vej.

Se også: Nyheder om selvkørende biler

Sidste nye om historien

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. Patricio Juarez har bragt sagen videre. Allerede d. 28/12/2020 fulgte vi historien op med en nyhedsartikel med fokus på Bilist snuppet i at bruge Tesla-autopilot til køreprøven – Læs her. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.