Toyota samarbejder med BYD om billig elbil

Toyota har store udfordringer med at komme ind på elbilmarkedet og slår sig nu sammen med en af de mest succesrige, nemlig BYD.

Toyota samarbejder med BYD om billig elbil

Den første Toyota og BYD co-udviklede elbil, bZ3, ruller snart ud på vejene i Kina til under 30.000 dollars. Helt præcist lyder prisen på 27.000 dollars.

Den er netop rullet af samlebåndet i Kina og leverancerne forventes at begynde snart.

Se også: Hvilken forsikring til elbiler er bedst?

Verdens største bilproducent må have hjælp

Samarbejdet er interessant. BYD er en af de mest fremtrædende elbilmærket, mens den største bilproducent Toyota er sakket bagud i kapløbet om at introducere fuldt elektriske køretøjer.

Toyota bZ3 EV bygger på samme e-TNGA-platform som anvendes i selskabets bZ4x, en elektrisk SUV, men BYD fremstiller lithium-ion LFP-batteriet, motoren og det elektriske styresystem.

Rækkevidden på en opladning oplyses at være 600 kilometer under optimale forhold. Interiøret i bZ3 er også meget anderledes end i bZ4X, med et Digital Island-system med et stort lodret midterdisplay.

Se også: Anmeldelse af Toyotas elbiler

Sænker prisen bz4

Nyheden om den nye BYD co-producerede bZ3 kommer kort tid efter, at Toyota har sænket priserne på sin første elbil, bZ4, i Kina med 15 procent eller cirka 4.300 dollars, så den kommer til en startpris på under 25.000 dollars.

Salget af bZ4X i Kina og også globalt skulle have skuffet både Toyota og markedet, hvilket er årsagen til prisnedsættelserne.