Elektrisk Toyota Land Cruiser Se på vej – får stilfuldt design

Toyotas arbejdshest, Land Cruiser, kommer i en fuldelektrisk udgave kaldet Land Cruiser Se. SUV'en får plads til syv personer og kommer med et helt nyt, stilrent design.

Elektrisk Toyota Land Cruiser Se på vej – får stilfuldt design

Toyotas ikoniske serie af firehjulstrukne Land Cruiser-SUV’er står snart over for at få føjet en fuldelektrisk udgave til samlingen.

Forud for dette års Japan Mobility Show, der finder sted fra 28. oktober til 5. november, har Toyota præsenteret de første officielle konceptbilleder af det, der senere hen bliver til en fuldelektrisk Toyota Land Cruiser Se.

Læs også: Guide til opladning af elbil i hjemmet

Elektrisk Toyota Land Cruiser vokser

Toyota Land Cruiser er i forvejen en stor, firehjulstrukken SUV – men den kommende Land Cruiser Se får vokseværk. Den bliver nemlig til en 7-personers SUV, og som nogle af de eneste specifikationer har Toyota røbet dimensionerne på den store bil.

Den måler 5.150 mm i længden, 1.990 mm i bredden og 1.705 mm i højden. Dermed er den hele 31 cm længere og 10,5 cm bredere, mens højden skrumpes med 13 cm i forhold til den nuværende Land Cruiser. Akselafstanden hedder 3.050 mm, hvilket er en markant forøgelse på 26 cm.

De forøgede dimensioner i den nye Toyota Land Cruiser Se skyldes muligheden for at tilføje to ekstra sæder på tredje sæderække. Dermed kommer den størrelsesmæssigt til at være på niveau med Kias 7-personers SUV, EV9, som er 14 cm kortere, 1 cm smallere og 5 cm højere end Land Cruiser Se.

Se også: Specifikationer, pris og billeder af Toyota Land Cruiser Se

Frisk og stilrent design uden offroad-træk

Designmæssigt er der helt nye takter fra Toyota. Den deler ikke mange ligheder med hverken den nuværende Land Cruiser eller den kommende 2024-udgave af Land Cruiser.

Designet er markant mere minimalistisk og stilrent, og de ellers hidtil markante offroad-designtræk er mere eller mindre forsvundet.

Toyota Land Cruiser Se skriger altså ikke just offroadkørsel, men mon ikke den alligevel gemmer på mange spændende funktioner og lovende specifikationer, der inviterer til kørsel i kuperet terræn? Toyota har i hvert fald lovet, at den får et højt drejningsmoment – men det har de fleste elbiler trods alt, så det er ikke så overraskende.

Toyota Land Cruiser Se: Pris og tilgængelighed

Toyota er indtil videre ganske sparsomme med oplysninger om den kommende fuldelektriske, firehjulstrukne SUV.

Vi ved endnu ikke, hvornår Toyota Land Cruiser Se kommer til Danmark. Der går med al sandsynlighed nogle år endnu, da der fortsat er tale om en konceptbil.

Det er også uvist, hvad Toyota Land Cruiser Se kommer til at koste. Forvent dog ikke, at den bliver billig. Land Cruiser har altid været en pebret model. Bliv derfor ikke overrasket, hvis prisen ligger i omegnen af 1 million kroner.

Se også: Kommende elbiler i 2023, 2024 og 2025