Her er Toyotas bud på fremtidens elbil

Toyota fremviser en elektrisk konceptbil, der viser hvad der er i vente fra bilmærket i den nære fremtid. Se den flotte elektriske SUV fra Toyota her.

Her er Toyotas bud på fremtidens elbil

Toyota skal have gang i udviklingen af elbiler, hvis de skal leve op til deres elbil-ambitioner. Det er nemlig Toyotas mål, at der i 2030 skal være præsenteret 30 elbiler. Med den nye konceptbil i bZ-serien viser Toyota nu, hvor de er på vej hen med deres elektrificering.

Tidligere i år lancerede Toyotas deres første elbil, bZ4X, ved et internationelt event i København. bZ4X gav os det første indtryk af, hvordan Toyota så fremtiden for biler – og det var et ganske godt indtryk bZ4X gav os, også selvom bilen ikke føles banebrydende. Der er dog ingen tvivl om, at Toyotas som verdens største bilproducent ikke ligefrem har gået forrest, når det gælder elbiler.

En mere bæredygtig elbil fra Toyota

Med bZ-konceptbilen, der i disse dage vises frem på Los Angeles Autoshow, giver Toyota os nu et billede af, hvor de er på vej hen.

Der er her tale om en konceptbil, der udefra ligner et meget færdigdesignet bil, der er helt i stil med den anden bil i bZ-serien. Konceptbilen er kompact SUV med et futuristisk interiør.

Konceptbilen er designet som en fuldt elektrisk bil og hylder dobbeltheden med både et minimalistisk design, som man ville forvente af en elbil, og fremtidens vitale udtryk. Det skarpt designede koncept viser en nulemissionsbil bygget af flere bæredygtige materialer med lavt aftryk og udstråler dynamik, førende teknologi og har et stilfuldt udseende.

Med konceptbilen skruer Toyota samtidig ambitionerne op for bæredygtigheden. bZ står nemlig for Beyond Zero, som netop betyder, at gå udover eller længere end nul – underforstået nul emissioner.

I bilens interiør er brugt forskellige genbrugs- og plantebaserede materialer.

Stor efterspørgsel på elbiler

Det kunne tyde på, at den ekstremt store efterspørgsel på de helt elektriske biler har overrasket Toyota. Netop på grund af den store interesse har bilmærket investeret massivt i batterier til elbiler.

Toyota har investeret hele 40 milliarder kroner i batterier til elbiler, der i Japan og USA vil øge mærkets samlede kapacitet til batteriproduktion i de to lande med op til 40 GWh.

Se også: Nyheder om elbiler