Toyota opjusterer rækkevidden på bZ4X inden lancering

Toyota bZ4X, der er bilmærkets første rene elbil, får opjusteret WLTP-rækkevidden fra 450 til 513 kilometer inden lanceringen.

Toyota opjusterer rækkevidden på bZ4X inden lancering

Vi fik endelig en dansk pris på Toyotas første elbil, bZ4X, og nu er der flere gode nyheder. Efter at have fremvist en WLTP-rækkevidde på 450 kilometer opjusteres der nu til 513 kilometer – en stor forbedring og meget mere konkurrencedygtigt.

Læs også: Første kig og test af Toyota bZ4X

Bedre rækkevidde inden lancering

Forud for den kommende europæiske lancering af elbilen Toyota bZ4X får den nu bedre rækkevidde. bZ4X er udstyret med et 71,4 kWh-batteri, der længe har været opgivet til at levere en teoretisk WLTP-rækkevidde på 450 kilometer. Men inden den danske lancering, som forventes at ske i juni, giver producenten den nu en bedre rækkevidde.

Toyota bZ4X kommer med enten forhjulstræk eller firehjulstræk, hvor der oplyses forskellige teoretiske rækkevidder. bZ4X med forhjulstræk har en forventet rækkevidde på op til 513 kilometer, hvor den med firehjulstræk kan klare lidt mindre – mellem 416 og 504 kilometer i de forskellige udstyrsudgaver.

Hurtig opladning

Opladning kan ske med op til 150 kW, hvilket giver 0 til 80 procent på blot 30 minutter (under optimale forhold). Den har også mulighed for tre-faset 11 kW opladning.

Når det kommer til garantien på batteriet i bZ4X garanterer Toyota, at batteriet efter 10 års brug eller 1 million kilometers kørsel – alt efter, hvad der kommer først – som minimum stadig har 70 procent af sin oprindelige kapacitet til rådighed.

Pris fra 387.990 kroner

Toyota har netop sparket gang i salget af bZ4X, der lanceres til juni. Toyota bZ4X koster fra 387.990 kroner for den billigste model “Essential”. Med mere udstyr finder man modellen Active, der koster fra 409.990 kroner. Går man all-in på bZ4X koster det fra 446.990 kroner i modellen Executive, der har alt i udstyr.

I de to sidstnævnte kan man vælge mellem forhjuls- eller firehjulstræk, hvor der er forskel i ydeevnen. Du kan læse meget mere om Toyota bZ4X her, hvor vi gennemgår de tre modeller inklusiv leasing, forudbestilling og testkørsel.

Se også: Nyheder om elbiler