Verdens bedst sælgende elbilmærke til Danmark: BYD er på vej

Kinesiske BYD, der er verdens fjerdestørste elbilproducent, kommer til Danmark til oktober. Inden længe fremvises der elbilmodeller og priser.

Verdens bedst sælgende elbilmærke til Danmark: BYD er på vej

Der må være flere bilproducenter i Danmark der ryster lidt i bukserne, efter at have læst nyheden om, at BYD inden længe byder ind med deres elbiler herhjemme. I en pressemeddelelse fra Nic. Christiansen Gruppen fremgår det nemlig, at det bedst sælgende elbilmærke på et globalt plan og verden fjerdestørste producent af elbiler kommer til Danmark i år.

BYD, der stadig er bedst kendt i Kina, overtog tidligere i år tronen fra Tesla, hvor den kinesiske producent solgte flere elbiler.

Det er derfor store nyheder, når der bliver meldt ud, at BYD officielt kommer til Danmark. BYD er ikke hvem som helst, men en veletableret elbilproducent, der gør sin entre på det danske marked.

Læs også: BYD byder sig til på det europæiske marked

Tidligere i august meldte BYD ud, at de nu var klar til at prøve kræfter med deres elbiler på det tyske og svenske marked, og nu inkluderes Danmark altså i planen. Nic. Christiansen Gruppen skal stå for distribution, salg og eftersalgsservice for BYD personbiler i Danmark. De første elbiler fra BYD kommer til Danmark i oktober.

Danmark er blevet et populært marked for de kinesiske elbilproducenter, hvor mærker som Xpeng, NIO og Aiways allerede er kommet til.

Tang bliver med stor sandsynlighed en af de modeller, BYD tager med til Danmark.

BYD fortæller snart om modeller og priser

Der er endnu ikke informationer om hvilke elbiler BYD bringer til Danmark. Det bliver dog allerede senere i august, at BYD og Nic. Christiansen Gruppen vil løfte sløret for hvilke elbilmodeller der kommer i første omgang samt priser på dem.

Vi vil med stor sandsynlighed se BYD tilbyde elbilen Tang i Danmark, der er en stor elektrisk SUV. Tang har masser af plads op til 509 hestekræfter og en rækkevidde på 400 kilometer (WLTP).

Vi kan dog også håbe på, at Seal, Han og Dolphin kommer til Danmark, der er to sedaner og en mindre elektrisk bybil.

Se også: Nyheder om elbiler