Verdens hurtigste EV-opladerstation lover fuld opladning på 15 minutter

Det, der beskrives som verdens hurtigste opladerstation til elbiler er på vej til Europa - fuld opladning på 15 minutter, 3 min. giver 100 km.

Verdens hurtigste EV-opladerstation lover fuld opladning på 15 minutter

ABB, en global tech-virksomhed, åbner sin første station i Europa i slutningen af året. Til næste år udvider selskabet til USA og andre dele af verden. Der findes allerede lynopladningsstationer at koble sig til i dag, men ABB’s nye 360-kilowatt station løber med titlen som verdens hurtigste EV-opladningsstation.

Den første station skal som sagt stå færdig i Europa inden udgangen af 2021, og derefter kommer der flere til i USA, Latinamerika og Asien i løbet af 2022.

En opladerstation kan lade fire elbiler på samme tid på 15 minutter

På den nye station lover selskabet, at en hvilken som helst elektrisk bil får ladet batteriet helt op på blot 15 minutter. Hvis man skal sætte lidt perspektiv på, lader Teslas hurtigste Supercharger stationer med 250 kW.

Den nye opladningsstation blev annonceret i torsdags og den kan mere end bare at lade en enkelt bil. Navnet på stationen er Terra 360, og den kan lade op til fire biler ad gangen, uden at ofre hastigheden i opladningen.

Se også: Internet til biler

100 kilometer med 3 minutters opladning

Selv hvis føreren af EV-bilen ikke har 15 minutter til rådighed, siger ABB, at man kan få strøm nok til at køre 100 kilometer på blot tre minutters opladning.

Et lyssystem guider brugeren gennem processen og viser batteriets opladningsgrad, samt den resterende tid, til bilen er ladet helt op. Der er også kompakte enheder, som ABB håber, kan hjælpe flådeoperatører og logistikfirmaer med at lade kommende lastbiler og lignende køretøjer uden at fylde en hel masse.

Og som toppen af kransekagen er stationerne kørestolsvenlige.

Se også: Nyheder om elbiler