Volvo på med vej elektrisk flagskib: Volvo ES90

Under præsentationen af den nye EX90 SUV afslørede Volvo, at en ny elbil er på trapperne. Snart lanceres sedanen Volvo ES90.

Volvo løftede sløret for en ny EX90, produktionsstart og leveringer af elbilen EX90 og teasede for den næste elbil. Den næste elbil fra Volvo er en sedan og hedder ES90.

Se også: Sammenlign og se priser på elbiler fra Volvo

ES90 bliver første fuldelektriske sedan fra Volvo

Volvo har i dag et ganske fornuftigt udvalg af elbiler, men endnu ikke en eneste fuldelektrisk sedan. Det er på vej til at ændre sig. Volvo ES90, et nyt flagskib, lanceres nemlig snart.

I dag lancerede Volvo en ny generation af SUV’en og plug-in hybriden XC90 og kunne dertil endelig meddele, at de første leveringer af 7-personers SUV’en og elbilen EX90 sker i denne måned.

I sædvanlig Volvo-stil var der gemt en lille teaser til sidst i eventet. Volvo afslørede her, at der er en ny elbil tæt på lancering.

Det er sedanen ES90, der snart vises frem. ES90 bliver den første helt elektriske sedan fra Volvo og en premium en af slagsen. ES90 må forventes at være starten på en lang række nye elbilmodeller fra Volvo, heriblandt S60, V60 og V90 som ren elbil.

Hvad ved vi om Volvo ES90?

Der er endnu ikke mange tilgængelige specifikationer på den kommende Volvo ES90 – hvilket giver god mening, da den stadig er tophemmelig. Men nu ved vi da i det mindste, at den snart bliver en realitet.

Det er forventet, at ES90 vil arve design, interiør, infotainmentsystem og sikkerhedsfunktioner fra EX90.

Men den skulle dog have et 111 kWh batteri, hvilket er samme størrelse som i Volvos flagskibs-SUV, EX90. EX90 har en rækkevidde på 600 kilometer (WLTP).

Med et mere aerodynamisk ydre forventer vi, at ES90 får en del længere rækkevidde. Den burde kunne matche en Volkswagen ID.7, der med et mindre batteri kører op til 700 kilometer.

Volvo ES90 lanceres i marts 2025.

Se også: Kommende elbiler i Danmark 2024, 2025 og 2026