Voyah Free: Stor elektrisk luksus-SUV på vej til Danmark

Det relativt unge elbilmærke Voyah er på vej til Danmark med bilen Free, som er deres store luksus-SUV med flotte specifikationer.

Voyah Free: Stor elektrisk luksus-SUV på vej til Danmark

En af de næste nye elbilproducenter i Danmark bliver det relativt unge brand Voyah. Voyah tager Free med til Danmark, som er en stor og luksuriøs SUV med stort batteri og masser af ydeevne.

Se også: Sammenlign alle store elektriske SUV’er

Hvem er Voyah?

Der sker virkelig meget på elbilfronten i disse måneder, hvor nye elbilproducenter og elbiler strømmer hertil. Kedeligt er det bestemt ikke, men kan for nogle bilkøbere måske også virke overvældende. Og nu er det altså sådan, at endnu ny bilproducent har kurs mod Danmark.

BYD, Nio, Hongqi, XPeng, Zeekr er blot nogle af de nye elbilmærker i Danmark – og flere er på vej. I denne omgang er det Voyah, som allerede er et kendt mærke i Norge. Voyah er et ungt kinesiske bilmærke, der kun har tre år på bagen, men er en del af Dongfeng Motor Corporation, som har produceret biler i næsten 54 år.

Den første elbil fra Voyah var Free, der blev lanceret i 2020 – og det er netop denne model, som producenten tager med hertil.

Se også: Sammenlign ladeløsninger til elbiler

Voyah Free: Design, rækkevidde og ydeevne

Free er som sagt en stor elektrisk SUV, hvor der er stort fokus på luksus, komfort og plads, kombineret med en fornuftig rækkevidde og imponerende ydeevne for dens størrelse.

Den er bygget på Essa Electric Platformen, der er udviklet af moderskibet Dongfeng. Free er en stor elbil, der vil fylde meget på de små Københavner-parkeringspladser. I en sammenligning skulle den være større end Mercedes-Benz’ EQE SUV.

Voyah Free har indbygget et stort 106 kWh batteri, som giver en rækkevidde på omkring 500 kilometer. Opladning ved en lynlader sker ved op til 125 kW.

Den har to elektriske motorer med en samlet ydeevne på 489 hestekræfter, som trækker den store SUV fra 0-100 km/t på blot 4,4 sekunder.

Pris på Voyah Free?

Hvad er så prisen på sådan en sag? Der er ikke en dansk pris tilgængelig endnu, men i Norge er den prissat som en BMW iX. Herhjemme starter BMW iX ved 750.000 kroner, så forvent en pris i det leje for Voyah Free.

Voyah Free importeres af K.W. Bruun, som har et omfattende dansk forhandler- og servicenetværk med mange mærker.

Udover Free tager Voyah også sedanen Passion og MPV’en Dream med til Danmark. Disse lanceres lidt senere end Free.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2024