Ny Volkswagen ID. Buzz har plads 7 personer og længere rækkevidde

Den nye længere variant af Volkswagen ID. buzz har mere plads til både personer og bagage, længere rækkevidde og større ladeeffekt.

Ny Volkswagen ID. Buzz har plads 7 personer og længere rækkevidde

Volkswagen har netop løftet sløret for en ny variant af det elektriske rugbrød, ID. Buzz, der kommer med flere gode forbedringer. De store nyheder er mere plads og længere rækkevidde.

Se også: Find bedste elbil til hele familien

En elbil til den store familie

Går du og drømmer om en elbil med plads til mere end fem personer eller med ekstra meget bagageplads, er udvalget meget lille. Den nye ID. Buzz med længere akselafstand kunne dog være netop det du søger.

Volkswagen ID. Buzz med lang akselafstand, eller LWB (Long Wheelbase), måler 25 cm mere mellem akslerne, hvilket har givet plads til både flere passager og et større batteri.

Den korte ID. Buzz måler 4.712 mm i længden, mens versionen med lang akselafstand (LWB) måler 4.962 mm. Det betyder, at der i denne variant kan være op til 7 personer. Afhængigt af konfigurationen kan ID. Buzz LWB bruges som en fem-personers (2/3), seks-personers (2/2/2) med individuelle sæder og armlæn på anden række og som en syv-personers (2/3/2).

Plads til fem autostole med ISOFIX

Det forreste passagersæde, de yderste sæder på anden række og sæderne på tredje række er udstyret med ISOFIX- og Top Tether-barnesædeforankringer som standard. Der kan altså monteres hele fem autostole i denne ID. Buzz.

ID. Buzz LWB har et stort bagagerum på op til 1.340 liter, sammenlignet med de 1.121 liter i den “lille” variant. Foldes ryglænene på anden og tredje sæderække ned, øges bagagerumsvolumen til 2.469 liter

Med alle syv siddepladser i brug har ID. Buzz stadig et bagagerumsvolumen på 306 liter.

Se også: Test af VW ID. Buzz

Større batteri og ny elektrisk drivlinje

Med mere plads i bunden af den lange ID. Buzz er der blevet plads til et batteriet med større kapacitet. Batteriet vokser i den større variant fra 77 til 86 kWh.

Det skulle give den en længere rækkevidde end de 419 kilometer (WLTP), som den nuværende ID. Buzz kører. Hvor meget længere? Volkswagen har endnu ikke afsløret, hvor langt ID. Buzz LWB kører på en opladning.

Også lynopladningen er forbedret. Den lille ID. Buzz har en ladeeffekt på op til 170 kW, hvor den nye større vwrint rammer loftet ved 200 kW. Det betyder en opladning fra 10-80 procent tager cirka 25 minutter.

Dertil er den udstyret med en ny effektiv elektrisk drivlinje, der yder 286 hestekræfter. Topfarten er øget fra 145 km/t til 160 km/t og den store ID. Buzz accelererer nu fra 0 til 100 km/t på 7,9 sekunder.

Lang ID. Buzz kommer i starten af 2024

Den lange Volkswagen ID. Buzz forventes introduceret i første halvdel af 2024. En pris er Volkswagen ikke klar til at afsløre endnu, men mon ikke den kommer med en skarp leasingpris ligesom den nuværende ID. Buzz.

En Volkswagen ID. Buzz GTX på vej

Ikke nok med det er en GTX-variant af ID. Buzz på tegnebrættet. Denne kraftigere variant får firehjulstræk og en motoreffekt på 339 hestekræfter, der gør den i stand til at spurte til 100 km/t på kun 6,4 sekunder.

Volkswagen ID. Buzz GTX kommer også i 2024.

Se også: Hvad koster en elbilforsikring?