Volkswagen har mere end 12.500 forudbestillinger af ID.Buzz

Volkswagen har nået imponerende milepæl for ID.Buzz. Bilproducenten har fået mere end 12.500 forudbestillinger af de elektriske rugbrød.

Volkswagen har mere end 12.500 forudbestillinger af ID.Buzz

Volkswagens kommende elektriske folkevognsrugbrød ser ud til at blive en populær elbil. Bilproducenten har netop meddelt, at de allerede har mere end 12.500 forudbestillinger af den.

Se også: Alt om Volkswagen ID. Buzz: Pris, plads og praktikalitet

Levering af ID.Buzz starter til marts

Der er altså forudbestilt 12.500 styk af ID.Buzz, hvoraf cirka 6.000 er varevogn-varianten ID. Buzz Cargo. Og de er en overraskende positiv efterspørgsel. Her skal man huske på, at der endnu ikke er nogle kunder, der har kunnet prøve bilen. Angiveligt har ingen VW-forhandlere ID.Buzz hjemme, så mulighederne for at se og prøve er ikke-eksisterende.

Volkswagen sigter efter at få 15.000 ID. Buzz-biler bygget inden udgangen af 2022, hvoraf halvdelen vil gå til forhandlerne først som udstillingsmodeller.

Leveringerne af de første ID.Buzz forventes at starte til marts 2023. En ny bestilling forventes der at være omkring 6 måneders ventetid på.

Foto: Martin Meiners

Pris og specifikationer på ID.Buzz

Volkswagen ID. Buzz får en vejledende dansk pris fra 489.990 kroner. Til den pris får man ting og funktioner som adaptiv fartpilot, 2-zonet klimaanlæg, parkeringsassistent, 19 tommer aluminiumsfælge, LED-lygter, indbygget navigation, 10 tommer infotainmentskærm samt en skydedør.

Den har en rækkevidde på op til 418 kilometer (WLTP) samt 170 kW DC-opladning. Ved en lynlader, under optimale forhold, går den fra 5 til 80 procent på 30 minutter.

ID. Buzz en elektrisk motor med 204 hestekræfter, som giver en acceleration 0-100 km/t på omkring 10 sekunder og en tophastighed på 145 km/t.

Det mest interessante ved ID.Buzz er selvfølgelig praktikaliteten og pladsen. I første omgang kommer ID. Buzz med plads til fem personer, men i løbet af 2023 kommer en længere model med plads til 7 personer. Der er en bagagerumsplads på 1.121 liter i ID. Buzz, og der kan håndteres en anhængervægt op til 1.000 kilo.

ID. Buzz har som standard et digitalt cockpit med 5,3 tommer. I midten af instrumentpanelet sidder infotainmentsystemet, der som standard har en 10 tommerskærm. Som ekstraudstyr tilbydes Discover Pro-navigationssystemet med 12 tommer skærm.

Se også: Nyheder om elbiler