Volkswagen på vej med tre elektriske SUV’er

Volkswagen er på vej med flere elbiler, heriblandt tre SUV'er. Nye elektriske varianter af Tiguan, T-Cross samt flagskibet Trinity.

Volkswagen på vej med tre elektriske SUV’er

Volkswagen har virkelig skruet op for deres fokus på de helt elektriske biler. Udover de sedanen ID.7 med lang rækkevidde, den billige ID.2 og den endnu billigere ID.1 er bilmærket på vej med to elektriske SUV’er og et spændende flagskib.

Se også: Volkswagen vil lancere ti nye elbiler på tre år

VW skruer op for elbil-tempo

Der er virkelig kommet fart over feltet hos Volkswagen, der nu afslører nye kommende elbiler. Der er tale om en elektriske SUV’er i forskellige størrelser, heriblandt en med plads til syv personer samt en flagskibsbil.

Den første er en elektrisk SUV a la Tiguan, en stor SUV. Selv om den hovedsageligt vil være baseret på ID.4, vil den ikke ligne ID-familien på nogen måde. Den vil angiveligt være en el-SUV med et mere traditionelt udseende.

Den vil komme med plads til 5 eller 7 personer. Den bliver baseret på MEB+-platformen, der blandt andet giver længere rækkevidde.

Den forventes lanceret i 2025.

Se også: Sammenlign elbiler på pris og kvaliteter

En lille elektrisk SUV på vej

Den næste er en mindre elektrisk pendant til T-Cross. Den vil blive baseret på ID.2all og blive lanceret samtidigt med Cupra UrbanRebel og en lille Skoda-elbil.

ID.2X vil kunne fås med enten 38 kWh- eller 56 kWh-batteri, hvor sidstnævnte kan køre mindst 450 kilometer.

Et bud på, hvordan VWs elbil-flagskib vil se ud.

Elektrisk flagskib fra Volkswagen

Den sidste er et kommende flagskib og en premium crossover. Denne elbil skal vise hvor VW er på vej hen som elbilproducent med både design, teknologi og effektivitet.

Trinity, som er navnet den lige nu går under, bliver lidt mindre end en Touareg, og forventes lanceret i 2028. Den vil være baseret på SSP-platformen, som er den samme platform Porsche bruger til den en kommende elektrisk Macan.

Virksomheden har endnu ikke oplyst nogen effekttal, men den kommende elbil vil bruge 800V-arkitektur og vil tilsyneladende være i stand til meget hurtig opladning på over 350kW.

Volkswagen siger, at den forventes at få en rækkevidde omkring 700 kilometer samt autonom kørsel på niveau 4.

Se også: Få den bedste elbilforsikring hos If